100 italijanskih mest vabi na jesenski izlet

1. oktobra, 2018

Italijansko turistično društvo se je odločilo, da je škoda, da večina turistov, ki pride v Italijo, obišče Rim, Benetke in Firence. To jesen zato ponujajo nekaj drugačnega …

italy-748381_640

V iniciativi ‘Aggiungi un borgo a tavola’ (dodaj stol k mizi), ki z imenom predstavlja parodijo italijanskega mjuzikla, prek 100 manjših in manj znanih italijanskih mest vabi turiste k obisku z mamljivo jesensko ponudbo: vodeni ogledi, pokušine lokalnih specialitet in vin ter posebni jesenski tematski pohodi – vse do sredine oktobra.

Nam najbližje mesto s seznama je Cividale dei Fruli, kar nekaj pa jih je tudi v okolici Trbiža, sicer pa po celi Italiji.

Oranžna zastava

Volterra
Volterra

To so mesta, ki so poznana kot Bandiere Arancioni, saj jih odlikuje oranžna zastava, ki zagotavlja kakovost turistične ponudbe in okolja. Prejmejo jo mesta, ki imajo največ 15.000 prebivalcev, za zastavo pa morajo ‘priti skozi’ prek 250 nadzorov. “Gre za mesta, ki ljubijo svoje okolje, skupnost v njih pa je tako močna, da premaga vse ovire,” pravijo v Italian Touring Clubu, ki podeljuje zastavo.

morning-mist-2377412_640

Počasen in trajnosten turizem

Cilj zastave in iniciative je promocija počasnega in trajnostnega turizma. Letos je priložnosti za to še posebej veliko, saj je italijansko ministrstvo za kulturo letošnje leto razglasilo za leto italijanske hrane.

pasta-329521_640


Vir in seznam mest: Bandiere Arancioni

(Visited 87 times, 1 visits today)