LOGO_LUPA_web

Slovenija očarala Švicarje

2. oktober, 2018
Kozjansko (Foto: Jošt Gantar, www.slovenia.info)

Pred kratkim je bil v švicarski reviji 30°, ki izhaja v francoski in nemški različici, objavljen obsežen članek o Sloveniji, z naslovom ‘Slovenija, dežela, ki očara’. Gre za eno najpomembnejših revij, ki piše o aktivnostih na prostem, potovanjih ter luksuznem življenjskem stilu.

Članek izpostavlja izjemno raznolikost Slovenije

Že v uvodu so zapisali: “Le redko so Alpe tako blizu Mediteranu. Zato se popotnik nehote znajde pred dilemo, ali naj obuje pohodniške čevlje in se povzpne na Triglav ali raje obleče kopalke in uživa v sočnih žarkih na plaži v Piranu.” In nadaljevali hvalospev Podzemju Pece: “Mogoče pa bi raje skočil v neopren in se podal na raziskovanje podzemlja skoraj 700 metrov pod morsko gladino – in to s kajakom …

Slovenska turistična organizacija gostila številne švicarske medije

“V zadnjem letu smo v Sloveniji gostili veliko število švicarskih medijev, zato se veselimo novih objav ter posledično povečanega zanimanja za Slovenijo,” pravijo na STO.

Kot še navajajo, številni članki v Švici pišejo o Sloveniji kot deželi vredni obiska, saj ponuja raznolike možnosti za preživljanje prostega časa. Nivo storitev je visok, obenem pa je ravnotežje med ceno in kvaliteto storitve primerno. V prid Sloveniji kot idealni destinaciji za počitnice govori tudi dejstvo, da so letalske povezave zelo dobre. Nenazadnje je zato zanimiva tudi z vidika tako imenovanih city breakov oz. kratkih oddihov v mestu.

Vir: www.slovenia.info

 

(Visited 4 times, 1 visits today)