LOGO_LUPA_web

Konec tedna finale SP v športnem plezanju v Kranju

8. november, 2017
PZS

Konec tedna, 11. in 12. novembra 2017, umetna stena v športni dvorani Zlato polje v Kranju gosti že 22. finalno tekmo svetovnega pokala v športnem plezanju v težavnosti, ki bo ob odličnih rezultatih naše reprezentance v letošnji sezoni in bogatem spremljevalnem programu z uvodnim predavanjem Adam Ondra Show pravi športnoplezalni spektakel leta.

Kot že tradicionalno – in zelo razveseljivo – so slovenske športne plezalke in plezalci tudi letos nepogrešljivi v svetovnem vrhu. Naše zastavonoše v težavnosti ostajajo Janja Garnbret (Šaleški AO), letošnja in lanska skupna zmagovalka svetovnega pokala v težavnosti in kombinaciji, ki je lani osvojila tudi naslov svetovne prvakinje, pred domačim občinstvom pa ji še ni uspelo zmagati, večkratna zmagovalka kranjske tekme Mina Markovič (ŠPK Plus), evropska podprvakinja 2017 v težavnosti in trikratna skupna zmagovalka svetovnega pokala, ter lanski skupni zmagovalec SP Domen Škofic (ŠPO PD Radovljica), tudi letos že z uvrstitvijo na zmagovalni oder. Tudi mladinska izbrana vrsta veliko obeta, saj je Vita Lukan (ŠPO PD Radovljica) osvojila naslov evropske mladinske prvakinje 2017 v težavnosti.

Na sklepni tekmi svetovnega pokala v Kranju bo Slovenijo zastopalo 20 tekmovalcev: dvanajst športnih plezalk in osem športnih plezalcev.

(Visited 2 times, 1 visits today)