Mladinci v športnem plezanju: skupno 5 medalj za Slovenijo

16. avgusta, 2018
foto Eddie Fowke – IFSC)

Potem ko je mladinka Vita Lukan na svetovnem mladinskem prvenstvu v športnem plezanju 12. avgusta osvojila bronasto kolajno v balvanih, je 15. avgusta v Moskvi stopila še na najvišjo stopničko v težavnostnem plezanju. Luka Potočar je v kadetski konkurenci postal mladinski svetovni podprvak v težavnosti in se tako pridružil mladinki Urški Repušič in kadetinji Lučki Rakovec, ki sta srebro osvojili v balvanskem plezanju. Slovenska mladinska reprezentanca se domov vrača s skupno petimi medaljami.

Po odličnem začetku mladinskega svetovnega prvenstva v športnem plezanju, ko je slovenska mladinska reprezentanca osvojila trojček medalj v balvanskem plezanju – mladinka Urška Repušič in kadetinja Lučka Rakovec sta se veselili srebra, mladinka Vita Lukan pa brona -, je v Rusiji zadonela tudi slovenska himna, v čast novi mladinski svetovni prvakinji v težavnostnem plezanju Viti Lukan, ki je v kategoriji mladink ugnala svetovno konkurenco. Slovenski uspeh je v Moskvi z drugim mestom v težavnosti dopolnil kadet Luka Potočar.

Slovenska mladinska reprezentanca v športnem plezanju se z mladinskega svetovnega prvenstva vrača s petimi medaljami (foto Eddie Fowke - IFSC)
Slovenska mladinska reprezentanca v športnem plezanju se z mladinskega svetovnega prvenstva vrača s petimi medaljami (foto Eddie Fowke – IFSC)

Jutri se v Münchnu začenja tudi zadnja letošnja tekma svetovnega pokala v balvanskem plezanju z močno slovensko zasedbo. Jernej Kruder se poteguje za skupno zmago svetovnega pokala v balvanih, kar bi pomenilo nov zgodovinski mejnik za slovensko športno plezanje.

Mladinsko reprezentanco med 31. avgustom in 2. septembrom čaka še evropsko mladinsko prvenstvo v balvanskem plezanju, mladinke bodo septembra nastopile tudi na članskem svetovnem prvenstvu, ki se v Innsbrucku začne 6. septembra, oktobra pa bosta Vita Lukan in Lučka Rakovec Slovenijo zastopali na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu.

Vir: PZS

(Visited 7 times, 1 visits today)