Poskrbimo, da praznični konec tedna mine varno – akcija Pihajte 0,0

8. novembra, 2017

Bliža se Martinovo, ko bodo po vsej Sloveniji potekala številna praznovanja. V tem tednu, med 6. in 12. novembrom, bodo zato policisti poleg vožnje pod vplivom alkohola preverjali tudi prisotnost drog in drugih psihoaktivnih snovi. Preizkus alkoholiziranosti oziroma hitri test za droge pa bodo odredili tudi vsem kršiteljem, ki bodo s hujšim prekrški, kot so na primer prehitra vožnja, nepravilno prehitevanje in neupoštevanje določil o prednosti, ogrožali varnost drugih prometnih udeležencev.

“Izvajali bomo tudi poostren nadzor nad spoštovanjem določb Zakona o omejevanju porabe alkohola (15. člen), in sicer bomo preverjali, kje oz. v katerih gostinskih lokalih so vozniki, kontrolirani v poostrenem nadzoru, in udeleženci morebitnih hujših prometnih nesreč z višjo koncentracijo alkohola v izdihanem zraku uživali alkoholne pijače,” so včeraj še povedali na policiji.

Policisti znova opozarjajo, da smo za prometno varnost odgovorni prav vsi prometni udeleženci: “Skupaj poskrbimo, da praznični teden mine varno! Nikar ne sedajte za volan, če ste uživali alkoholne pijače. Naj raje vozi kdo, ki alkohola ni užival, ali pa se odločite za javni prevoz. Dosledno spoštujete tudi ostale cestnoprometne predpise in tako poskrbite za svojo varnost in varnost drugih.”

Vir: policija.si

(Visited 3 times, 1 visits today)