Solni zaklad – solne terapije v Stražišču pri Kranju

7. decembra, 2019
/ Solni zaklad

V Solnem zakladu solne terapije izvajamo v dveh solnih sobah, Solni zaklad in Morski raj. Obe sta v celoti obloženi z naravno kameno soljo, na tleh pa je debelozrnata morska sol.

»Sol v sobi zmanjšuje hrup, skupaj s pomirjajočo glasbo in prijetno svetlobo pripomore k prijetnemu, mirnemu in sproščujočemu okolju, sol na tleh pa je primerna za igro naših najmlajših,« pojasnijo solne obloge sob v Solnem zakladu v Stražišču pri Kranju.

V prostoru je od 1,5 do 2 toni naravne kamene soli, v njem pa sta nadzorovani tudi vlažnost (45 – 55 %) in temperatura zraka (približno 24 °C).

»V solno sobo posebna (medicinska) naprava halogenerator vpihava solni aerosol, ki ustvarja izjemno blagodejno mikroklimo, nasičeno s suhimi delci čiste medicinske soli,« še povedo in navedejo, da je vsebnost soli v prostoru je močnejša od mikroklime ob morju in v rudnikih soli.

Zakaj v solne sobe ravno v Solni zaklad?

V Solnem zakladu so specialisti za solne terapije – imajo ustrezen certifikat o usposobljenosti, znanje, strokovnost in kakovost pri delu s solnimi terapijami. So člani Združenja solnih terapevtov Slovenije. »Posvetimo se vsakemu posamezniku posebej in vam nudimo celovito podporo,« še poudarijo sogovorniki, ki ob tem vestno skrbijo za čiste in razkužene prostore in tudi za igrače za naše najmlajše. Certifikate CE imajo v Solnem zakladu tako za solne sobe kot za medicinsko napravo halogenerator in za medicinsko sol, ob tem pa ni zanemarljivo, da je za obisk na voljo tudi dovolj parkirnih mest (pred trgovsko hišo Mak).

 

Solne terapije primerne že za otroke od 6. meseca dalje

»Otroška solna terapija je primerna za otroke od 6. meseca do 10. leta starosti. Od desetega leta naprej so otroci že lahko deležni odrasle solne terapije,« pojasnijo. Terapije prilagajamo glede na posameznikovo starost in zdravstveno stanje. Otroška terapija traja 20 minut, terapija za odrasle pa 40 minut.


031 790 602

info@solni-zaklad.si

www.solni-zaklad.si

(Visited 346 times, 1 visits today)