Solna soba Solni kristal v Mariboru

9. decembra, 2019
/ Solni kristal

»Polni noski in kašelj so moje področje malo nekaj manj kot devet let. Veliko staršev z otroki in odraslih me že pozna, oz. so mojo storitev že preizkusili, jo redno uporabljajo in so zadovoljni s celotno storitvijo. Ker se ukvarjam samo s solnimi terapijami in se veliko izobražujem, je na področju izboljšanja zdravja to moja velika prednost, saj lahko tako svojim strankam zagotovim hitro olajšanje in izboljšanje stanja ter napredek v najkrajšem možnem času,« pove Barbara Stangler, vodja centra Solni kristal – solne terapije v Mariboru.

Trenutno končuje polletno izobraževanje na področju čustveno mentalnih ozadjih bolezni, kar ji je, kot pove Barbara Stangler, v veliko pomoč pri odkrivanju vzrokov in izvorov za različna stanja v svoji družini in tudi pri strankah. To pa lahko pripelje do trajnega izboljšanja stanja.

Kako potekajo solne terapije?

Solne terapije potekajo po predhodni rezervaciji termina. »Z vsako stranko pred prvo solno terapijo opravim posvet, kjer izvem, zakaj prihaja k meni, in narediva načrt nadaljnjih terapij. Pred vstopom v garderobo se roke razkužijo z razkužilom in pričaka jo vrečica z zaščitno kapico in copatki, ki si jih nadene pred terapijo,« razlaga sogovornica. V otroški solni sobici otroke pričakajo čiste razkužene igrače, ki se po terapiji ponovno zamenjajo z novimi.

Solna terapija za otroke traja 20 minut, za odrasle pa 40 minut in je individualna. Med terapijo aparat Halogenerator v solno sobo vpihuje mikro delce ogrete in suhe aerosoli prečiščene soli. Ta se vdihuje in ima terapevtski učinek na celotna dihala in kožna stanja ter telo. »Povprečno stranke potrebujejo med 8 do 15 solnih terapij dvakrat na leto za izboljšanje stanja. Pri kroničnih težavah je potrebnih več kot 15 solnih terapij dvakrat na leto,« še pove.

Po vsaki terapiji se prečisti zrak

»Za vzdrževanje najvišje stopnje kakovosti solnih terapij, ki vključuje tudi higiensko varnost, je poleg antibakterijskega delovanja soli poskrbljeno z navedenimi zaščitnimi sredstvi in razkuževanjem rok in oblečenimi čistimi oblačili. Po vsaki terapiji se prečisti zrak z močnim najmanj 10-minutnim delovanjem ventilatorjev in po vsaki terapiji v mavrični sobi se igrače očistijo in razkužijo,« zagotavljajo v Solnem kristalu. Razkužuje se tudi garderoba.

Suhi aerosoli in negativni ioni

Solna terapija deluje na podlagi vpihovanja in vdihovanja ter izpostavljanja našega telesa suhi aerosoli čiste kamene soli, ki jo ustvari aparat Halogenerator. »Zaradi močnega mehanskega delovanja aparata na kristale soli se sprostijo tudi velike količine negativnih ionov, ki imajo na naše telo in zdravje pozitiven učinek. Raziskave o solnih terapijah pričajo o pozitivnem učinku na naša dihala. Raziskave imam tudi zbrane na spletni strani solni-kristal.si,« zaključi Barbara Stangler.

 


Solni center »Solni kristal« Maribor
Center za  izboljšanje zdravja in nego telesa

Naročanje: 070 682 382,
E-naslov: info@solni-kristal.si

www.solni-kristal.si

(Visited 375 times, 1 visits today)