Piščančja pita z listnatim testom

Hitra in okusna jed, ki ne potrebuje ne veliko dela ne časa, ob njej pa je dovolj le velika skleda solate.
Sestavine:
- piščančje prsi (količino prilagodite, vsaj 450 g)
- 2 zavitka listnatega testa
- česen
- parmezan
- timijan, origano, rožmarin, čili (oz. po okusu)
- smetana za kuhanje
- po želji še suhi jurčki, sojina omaka in rdeče vino
Priprava:
Piščančje prsi narežemo na majhne kocke, posolimo in začinimo z nasekljanim česnom. Pečico ogrejemo na 170 stopinj Celzija. Segrejemo maščobo na ponvi na visoki temperaturi (kokosovo ali olivno olje ali maslo), dodamo piščanca in na hitro prepražimo kocke, med tem ves čas mešamo. Znižamo temperaturo in po želji dodamo pljusk sojine omake in malo rdečega vina. Premešamo in dodamo smetano za kuhanje (toliko, da prekrije vse meso). Začinimo po okusu z mediteranskimi zelišči, po želji dodamo tudi malo čilija. Na tej točki dodamo dobro žlico suhih jurčkov, ki smo jih nasekljali ali nadrobili, ter nariban parmezan. Kuhamo na zmernem ognju toliko vsaj 10 minut, da se okusi lepo povežejo, meso in gobe pa zmehčajo.
V pekač položimo peki papir in eno plast listnatega testa, nanj naložimo mesno omako – po potrebi dodamo še malo smetane. Prekrijemo z drugo plastjo listnatega testa in zlepimo robove (lahko kar s prsti ali pa z vilicami), v vrhnjo plast nato zarežemo želen vzorec, lahko so tudi preproste zareze, le toliko, da lahko uhaja para. Pečemo 25-35 minut, toliko, da se na vrhu naredi lepo hrustljava skorjica.