Natečaj za najboljši ‘mem’

28. junij, 2017

Društvo za nenasilno komunikacijo v okviru vseevropske kampanje Korak naprej/Step up organizira natečaj za najboljši mem.

Memes - Businessman hand pressing button on touch screen interfa

WAVE, Evropska mreža proti nasilju nad ženskami, v letu 2016 in 2017 vodi kampanjo Step up!/Korak naprej!. Nosilec kampanje v Sloveniji je Društvo za nenasilno komunikacijo, kjer opozarjajo na pravice žensk, ki so preživele nasilje, in pravice njihovih otrok do ustrezne strokovne pomoči ter zaščite.
V ta namen razpisujejo natečaj za najboljši mem na temo krepitve moči žensk ter pomoči ženskam in otrokom z izkušnjo nasilja. Sodelujejo lahko mladi od 18. do 28. leta, rok za oddajo pa je 12. avgust 2017.
Pixelated Meme
Kako sodelovati?
Posamezniki ali skupine lahko svoj mem pošljete kadarkoli do 12. avgusta 2017. Število je neomejeno, vsak posameznik ali skupina lahko predloži poljubno število memov. Mem mora biti slikovni, v obliki .jpg, .png in podobno. Prav tako je možno predložiti mem brez slike, samo z besedilom. V poštev ne pridejo video posnetki ali animirani gifi.
Vse izdelke je treba poslati po elektronski pošti na naslov tjasa.dnk@gmail.com.
Ali ste vedeli:
Leta 1976 je Richard Dawkins skoval besedo meme. Navezuje se na širjenje idej, obnašanja ali stila od posameznika do posameznika znotraj določene kulture. So odličen medij za prenos lažnih informacij in potegavščin.

 

 

(Visited 10 times, 1 visits today)