Natečaj 'Shape it!' – iščejo se ideje za trajnostni razvoj Ljubljane

6. oktober, 2016

<![CDATA[Shape it! je projekt ljubljanske skupnosti Global Shapers Community, ki si želi poziv k trajnostnemu razvoju razširiti tudi med mlade.
Skupaj z Mestno občino Ljubljana in nekaterimi zasebnimi podporniki, objavljajo natečaj, ki bo mlade spodbudil k prijavi idej in predlogov za uresničitev zamisli, za katere ni potreben veliki finančni vložek, naredijo pa lahko veliko spremembo. Global Shapers Community Ljubljana želi motivirati mlade, ki imajo idejo, kako izboljšati trajnostno podobo mesta Ljubljana, da jo razdelajo s pripravo projektne naloge.
Pogoji sodelovanja
Prijavljeni predlogi se morajo navezovati na vsaj eno od šestih tematik, ki jim je zavezan trajnostni razvoj mesta Ljubljana: lokalni promet, odpadki, ekološke inovacije in trajnostno zaposlovanje, energetska učinkovitost, poraba vode ter kakovost zraka. Na natečaju lahko sodelujejo mladi do 30. leta individualno ali v ekipah z največ štirimi člani.


shapeit
Prijavni obrazec, skupaj s projektno nalogo, mora vsaka ekipa oddati do 31. oktobra 2016 preko spletnega obrazca Shape it!, informacije o pogojih prijave na natečaj pa so dostopne na uradni spletni strani.
 
Oddane projektne naloge bo ocenila strokovna komisija, do tri najboljši predlogi pa bodo prejeli paket nagrad podpornikov natečaja in zagonska sredstva za izvedbo projekta v letu 2017. Do trije zmagovalni projekti bodo prejeli paket nagrad podpornikov in sofinanciranje v skupni višini do 500 evrov.
Poziv k zelenemu gospodarstvu želijo razširiti med mlade
»Naša vizija je, da vest o trajnostemu razvoju razširimo med mladimi, saj si želimo, da ti postanejo še bolj aktivna skupina, ki zavestno in pozitivno vpliva na ključne družbene in gospodarske izzive«, pravi Barbara Matijašič, vodja projekta Shape it!. Jan Peloza, kurator ljubljanske skupnosti Global Shaperjev pa ob tem dodaja: »V skupnosti Global Shaperjev v Ljubljani si želimo poziv k ‘zelenemu gospodarstvu’ razširiti tudi med mlade, saj verjamemo da lahko tako pozitivno vplivamo na nadaljnji, bolj trajnostni razvoj naše skupnosti«.
 ]]>
(Visited 3 times, 1 visits today)