Cukrarna končno v prenovo

20. oktober, 2018
Foto: ljubljana.si

10. oktobra so na MOL začeli z deli na projektu ureditve Galerije Cukrarna, največjem kulturnem projektu v Sloveniji, ki ga sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj, s katerim bomo dobili sodoben galerijski prostor za velike in zahtevne razstavne projekte.

Dela bodo predvidoma trajala 24 mesecev, po končani prenovi pa bo z Galerijo Cukrarna upravljal ljubljanski javni zavod Muzej in galerije mesta Ljubljana.

“Nov in sodoben prostor bo namenjen predstavljanju sodobne likovne in vizualne umetnosti, pri čemer bosta zagotovo pomembno vlogo odigrali najpomembnejši bienalni prireditvi v Ljubljani, BIO Ljubljana in Mednarodni grafični bienale. S tem bo rešeno dolgoletno pomanjkanje velikega razstavnega prostora v Ljubljani,” so sporočili z Mestne občine Ljubljana.

Hkrati bo nova Cukrarna dodatno oživila mesto

V okviru Projekta ureditve Galerije Cukrarna bodo izvedli rekonstrukcijo obstoječega objekta, s katero bodo izboljšali urbano okolje in še dodatno oživili širše mestno središče. “Poleg tega bomo odpravili fizično oviro, ki ovira mobilnost na tem delu Poljanskega nasipa in tako onemogoča najoptimalnejšo povezavo med mestnim središčem ter urbaniziranimi območji na vzhodu mesta. Izboljšali bomo tudi družbeni vidik rabe prostora, saj bo to območje z novimi vsebinami in ureditvami postalo dinamičen, programsko bogat in družbeno živahen ter varnejši in prijetnejši prostor, zanimiv za večkratni obisk tako prebivalcev kot obiskovalcev Ljubljane,” še napovedujejo v  MOL.

Vir: ljubljana.si

(Visited 5 times, 1 visits today)