S SUP-i preveslali in očistili slovensko obalo

21. oktober, 2018
Vir: Naredi nekaj za naravo

Naredi nekaj za naravo je iniciativa, katere filozofija je, da med tem, ko preživljajo svoj prosti čas v naravi, da zanjo tudi nekaj naredijo. Večina članov je strastnih suparjev, zato tudi večino akcij izpeljejo na vodi.

S časom so se med člani začele razvijati ideje, ki jim predstavljajo svojevrsten izziv. »Akcija očistimo obalo od italijanske do hrvaške meje, je samo ena v sklopu večjih podvigov, ki smo jih začeli s čiščenjem Ljubljanice od izvira do izliva (42,7 km),« pojasni Mitja Štrajhar.

Vir: Naredi nekaj za naravo
Vir: Naredi nekaj za naravo

Narava jih je presenetila s čistim morjem

Akcija S SUP-i od meje do meje je potekala 14. oktobra, ko so člani in podporniki iniciative Naredi nekaj za naravo s sup-i preveslali slovensko obalo in pobirali odpadke. Celotno traso (35 km) so preveslali trije člani. Na sami poti so se jim pridružili podporniki, ki so z njimi odveslali kakšen kilometer ali dva. Mitja nam še zaupa, da so na sami poti pobrali zelo malo odpadkov, kar jih zelo veseli. Ideja je bila, da z akcijo presežejo mejnik 30.000 pobranih odpadkov, kar pa jim na srečo ni uspelo.

V spodnjem videu si lahko pogledate zaključek letošnje sezone v iniciativi Naredi nekaj za naravo.

Več na: FB Naredi nekaj za naravo

(Visited 7 times, 1 visits today)