Airbnb: Najbolj iskane destinacije za prvomajske

19. marca, 2019

Čeprav večina za spomladanski oddih išče predvsem plažo, kjer se bi naužili morja in sonca, pa si nekateri od prvomajskih želijo nekaj več. 

Airbnb, spletna platforma, ki ponuja zasebne namestitve po celem svetu, je objavil lestvico destinacij, po katerih je za konec aprila najbolj naraslo iskanje. Morda med njimi najdete idealno tudi zase.

Monterrey v Mehiki je mesto na severovzhodu, po katerem je iskanje v zadnjem mesecu naraslo kar za 678 %. Kultura in nočno življenje sta njegova glavna aduta.

monterrey-555080_640

 

Carolina v Portoriku leži le streljaj od glavnega mesta San Juan. Zaradi letališča je lahko dostopna, popotnike pa prepriča tudi bližina nacionalnega gozda El Yunque.

portoriko

 

Santos, brazilsko pristaniško mesto, 2 uri vožnje stran od São Paula, ponuja pa pestro izbiro plaž. V začetku marca se je tu odvijal festival, zaradi katerega je iskanje po namestitvah v mestu povečalo za prek 400 %.

Foto: placestovisitbrazil.com
Foto: placestovisitbrazil.com

 

Tudi glavno mesto Puerto Rica, San Juan, je ta hip zelo vroča Airbnb destinacija. Otoška država si bo počasi opomgla po hurikanih iz leta 2017 in turisti se znova vračajo.

san juan

 

Regija resortov, Dapa na Filipinih, je raj za surferje s celega sveta. A tudi za vse, ki niso doma na deski, je ponudba zelo pestra: plavanje v čudovitih vodah, raziskovanje gozdov in slapov … in uživanje v soncu.

asia-3920206_640

 

St. Thomas na Ameriških Deviških otokih je poln križark in velikih resortov, a turisti imajo tu možnost tudi za bolj pustolovske aktivnosti, kot so spusti s kajaki.

Foto: stthomassource.com
Foto: stthomassource.com

Ruski Vladivostok je zanimivost na “lestvici” – porast zanimanja za mesto je prek 300 %, verjetno zaradi tega, ker tu mnogi turisti začnejo oz. končajo potovanje s transsibirsko železnico.

vladivostok-1885840_640

 

Williams v Arizoni je izhodišče za obisk Grand Canyona. Park letos obeležuje 100 let, zato ni čudno, da se je povečalo zanimanje za obisk.
grand canyon

Prva evropska destinacija, za katero se je iskanje povečalo za okoli 160 %, pa je Köln.

cologne-1846353_640

 

Vir: Arbnb, LP

 

(Visited 35 times, 1 visits today)