Najlepša potovanja za ljubitelje knjig

22. septembra, 2018

Obožujete branje knjig in potovanja? Te destinacije so potem kot nalašč za vas!

Na Škotskem lahko najamete Airbnb, kjer vodite knjigarno

Sliši se sanjsko za vse ljubitelje ljubkih staih knjigarn – v Wigtownu na Škotskem lahko prek Airbnb namesto sobe ali stanovanja najamete knjigarno. Preživite teden v majhnem mestecu na podeželju, kjer boste v knjigarni The Open Book prodajali knjige. Če to ni sprostitev in odklop?

Foto: airbnb
Foto: airbnb

Pariške knjigarne

Pariz je poln ljubkih kotičkov, od kavarn do – knjigarn. Teh, imenovanih bouquinistes, je ob bregovih Sene kar 250. Da bi ohranili ta delček boemske tradicije, so knjigarnarji zagnali kampanjo, s katero želijo pridobiti status UNESCO zaščitene kulturne dediščine.

paris-3193674_640

 

Svetovna prestolnica knjige 2018

Letos so Atene UNESCO svetovna prestolnica knjige – in v skladu s tem so tam odprli nenavadno puhasto knjižnico, kjer se lahko udobno namestimo in beremo dobro knjigo.

Foto: atopos.gr
Foto: atopos.gr

 

Knjižnica z več kot 1 milijonom knjig

Kitajska knjižnica Tianjin Binhai ima 33.700 kvadratnih metrov in razpolaga s prek 1.2 milijoni knjigami. Toda, ni vse tako, kot je videti. Zgornje police so le aluminijaste plošče z natisnjenimi platnicami.

Foto: scmp.com
Foto: scmp.com

 

Prenočite v najbolj literarnem hotelu

Če se želite res ‘zakopati’ v knjige, se odpravite na Portugalsko, točneje v Literary Man hotel v Obidosu. Zidove ima dobesedno prekrite s knjigami – kar 45.000 jih je. Vse so na voljo za branje ali za nakup, ob knjigi pa si lahko privoščite tudi koktajl z imenom po eni od literarnih legend.

Foto: theliteraryman.pt
Foto: theliteraryman.pt

 

Vir: LonelyPlanet

 

 

 

(Visited 75 times, 1 visits today)