Prinesi stare baterije

2. oktober, 2019

Pričela se je velika ozaveščevalno-zbiralna nagradna akcija odpadnih prenosnih baterij in akumulatorjev »Prinesi stare baterije«, ki jo organizira družba ZEOS, d.o.o. skupaj z Radiem Ekspres, Mestno občino Ljubljana, JP VOKA Snaga d.o.o. in podjetjem Varta.

Potekala bo do 20. oktobra na območju Mestne občine Ljubljana, v sklopu akcije bo organizirano zbiralo stare baterije 38 prijavljenih ljubljanskih osnovnih šol, ki se bodo na ta način potegovale za 3 glavne nagrade.

V sklopu akcije se bo zbiralo baterije iz igrač, daljincev, ure, fotoaparata, ročne ure, kalkulatorjev, osebne tehtnice (z oznakami AA, AAA, AAA, DC, 9V) in večje baterije iz prenosnih telefonov, računalnikov, robotskega sesalca, električnega orodja itd. Ne bo pa se zbiralo avtomobilskih akumulatorjev (to je poseben odpadek).

Svoje stare baterije bodo lahko akciji namenili tudi vsi posamezniki, ki bodo za svoj trud prav tako nagrajeni.

V čast odpadnim baterijam bodo organizatorji akcije v ponedeljek, 14. oktobra 2019, namenili poseben ozaveščevalno-zabavni dogodek na Kongresnem trgu v Ljubljani, na ta dan bo sicer potekal tudi 2. Mednarodni dan e-odpadkov.


Akcija poteka v sklopu projekta Life Gospodarjenje z e-odpadki (v sofinanciranju Ministrstva RS za okolje in prostor ter Evropske komisije).

 

Vir: ZEOS

(Visited 9 times, 1 visits today)