3 top nasveti za prenovo kuhinje

2. oktobra, 2019

Arhitektko Tino Okoren iz arhitekturnega studia TO arhitektura smo povprašali za nekaj glavnih smernic pri prenovi kuhinje, ki je eden od bolj ‘zahtevnih’ prostorov.

Svetuje, da naj bo kuhinja, če prenavljamo samo to, oblikovno usklajena z opremo stanovanja. »Lahko pa zamenjamo nekaj stare opreme, na primer jedilno mizo in svetilo nad njo, klubsko mizico … In tako z malo stroški osvežimo stanovanje.«

Trije top nasveti za prenove kuhinje

– Pri manjših kuhinjah je na prvem mestu funkcionalnost (tej seveda sledi dizajn), zato naj bo narejena mizarsko, torej po meri.

– Če spreminjamo položaj elementov v kuhinji, ne smemo pozabiti, da je treba prestaviti tudi napeljavo. Seveda smo zaradi te kdaj tudi omejeni pri prenovi, predvsem pri položaju odtokov, zaradi tehničnih omejitev.

– Kuhinja je lahko hkrati sodobna, dizajnerska in maksimalno funkcionalna. Razlika je v izbiri materialov, barv, ročajev in seveda končnih detajlov. Bela tehnika naj bo vgradna – skrita v omarah (npr. hladilnik, pomivalni stroj …), da je videz kuhinje čim bolj enoten.

 

Več o prenovi doma v aktualni številki revije Lupa.

(Visited 32 times, 1 visits today)