Prinesi stare baterije – akcija v šola še do konca tedna

15. oktobra, 2019

Včeraj smo tudi v Sloveniji obeležili 2. Mednarodni dan e-odpadkov. V sklopu ozaveščevalno-zbiralne nagradne akcije odpadnih prenosnih baterij in akumulatorjev »Prinesi stare baterije« se je na Kongresnem trgu v Ljubljani odvilo veliko zanimivih poučno-zabavnih aktivnosti na temo e-odpadkov s poudarkom na starih baterijah.

V sklopu akcije med drugim organizirano zbira stare baterije tudi 38 prijavljenih ljubljanskih osnovnih šol s skoraj 19.000 učenci, ki so do sedaj zbrali dobrih 4,5 ton odpadnih baterij.

Potegujejo za tri glavne nagrade – koncert glasbenika Zlatka. Prislužile si ga bodo: šola, ki bo zbrala največ odpadnih baterij na šolo; šola, ki bo zbrala največ odpadnih baterij na učenca, in šola, ki se bo po mnenju organizatorjev najbolj potrudila pri širjenju informacij o akciji po svoji kanalih. Nagrajeni bodo tudi koordinatorji akcije na posamezni šoli.

Šolam pri zbiranju lahko pomagajo tudi vsi posamezniki in to tako, da svoje stare baterije namenijo eni izmed sodelujočih v akciji. To lahko naredijo na dva načina: ali stare baterije predajo osebi, ki hodi na določeno šolo oz. tam dela, ali pa jih sami odnesejo na eno izmed javnih zbirnih točk v sklopu te akcije ter s tem sodelujejo v nagradni igri.

Zbiranje poteka še do konca tega tedna. V petek, 18. oktobra, bodo organizatorji akcije zakrili trenutne rezultate, da bo pričakovanje še malo večje, končni rezultati akcije pa bodo znani v četrtek, 24. oktobra. in bodo objavljeni na spletni strani akcije www.starebaterije.si.

(Visited 33 times, 1 visits today)