Green Sea Safari čisti odpadke in ohranja čudovite plaže v okolici Dubrovnika

24. september, 2018

15. septembra so prostovoljci po vsem svetu čistili planet. Nekateri posamezniki in nevladne organizacije pa to počnejo tudi druge dni v letu, ena izmed takšnih je Green Sea Safari, ki deluje na Hrvaškem. Glavna naloga organizacije je, da čistijo odpadke na izoliranih plažah.

Z akcijo čiščenja plaž so začeli letos julija na območju Dubrovnika. Green Sea Safari organizira enodnevne izlete z namenom, da bi počistili eno plažo, ki je turistom skrita. Gliser s prostovoljci in člani organizacije odpluje ob 9.30 iz pristanišča Gruz (Dubrovnik) do enega od osamljenih zalivov na Elafitskih otokih, običajno na tiste, do katerih je dostop onemogočen s turističnimi čolni. Na izbrani lokaciji počistijo odpadke na kopnem in v morju. Preostali čas do odhoda prostovoljci izkoristijo za raziskovanje in plavanje.

Foto: GreenSeaSafari.com
Foto: GreenSeaSafari.com

Načrti za prihodnost

Glede na odličen odziv se v organizaciji zavzemajo, da bi v naslednji faza organizirati podobne baze na Korčuli, v Splitu, Šibeniku, Zadru, Puli in drugih hrvaških obalnih mestih. Kasneje pa bi radi vzpostavili podružnice po vsem Sredozemlju.

 

Vir: Green Sea Safari

(Visited 7 times, 1 visits today)