6 enostavnih namigov za varčevanje, ki se jih lahko drži prav vsak

24. septembra, 2018

Nekateri so mojstri v varčevanju, drugi pa se tega lahko učijo celo življenje, pa jim še vedno ne gre tako, kot bi si želeli. Tokrat nekaj enostavnih namigov za varčevanje.

1.      Avtomatski prenosi na varčevalni račun

Uredite si avtomatske prenose na varčevalni račun tisti dan, ko prejmete plačo. Že samo 5 ali 10 % plače na mesec na varčevalnem računu vas bo konec leta presenetilo.

2.      Ne hitite z nakupom avtomobila

Zelo veliko ljudi, čeravno ne živi na podeželju, v resnici ne potrebuje svojega avtomobila, saj potrebam zadostijo javni prevoz in kolo. Strokovnjaki za finance svetujejo, da z nakupom avtomobila počakate mesec ali dva in poskusite, ali bi šlo živeti brez. Prihranek bo ogromen.

3.      Izogibajte se znamkam

Saj poznate tisto kajne, da se znamka drago plača? Kot pravi statistika, si ljudje celo izposojajo denar na bankah, da si lahko privoščijo statusne simbole in prestižne znamke. Kdor se temu lahko upre, bo lahko veliko privarčeval.

4.      Ne bojte se menjati službe

Mnogo ljudi v strahu pred brezposelnostjo vztraja na delovnem mestu, kjer niti ne zasluži dobro in se tam tudi ne počuti dobro. Malo poguma na tem mestu pogosto vodi v dobro odločitev, ki nenazadnje prinaša tudi boljše plačilo.

5.      Naučite se kuhati

Prehranjevanje v restavracijah je danes postalo bolj dostopno, kot je bilo včasih. Toda naj to vas to ne zavede, saj ob hrani običajno spijemo še pijačo ali dve, sledi še kava – in na tedenski ravni je za denarnico veliko bolj prijazno (pa tudi zdravo) kuhanje doma.

6.      Ne iščite poceni zaslužka

Lahek in tvegan zaslužek nikoli ni poceni, saj vključuje precej tveganja in negotovosti. Na koncu pa, četudi posamezniku na ta način uspe nekaj zaslužiti, tega denarja nikoli ne bo znal ceniti na način, kot tisti, ki je zanj trdo delal.

 

Vir: brightside

 

(Visited 17 times, 1 visits today)