Koprsko mesto jedro bo zadišalo po sladkem

22. septembra, 2017

V soboto in nedeljo, 23. in 24. septembra, bo Koper znova prizorišče najslajše prireditve v državi – 9. mednarodnega festivala sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra, ki letos prinaša pomembno novost, in sicer selitev prizorišča prireditve v osrčje slikovitega mestnega jedra.

Obiskovalci prireditve bodo tako lahko tudi letos oba dni, med 9. in 19. uro, v zgodovinskem mestnem jedru Kopra v zameno za degustacijske kupone na več kot 150 stojnicah okušali tradicionalne istrske sladice, se razvajali z raznovrstnimi čokoladnimi pregrehami, tipičnimi slovenskimi sladkimi dobrotami in številnimi drugimi sladkimi izdelki, manjkala pa ne bodo niti sladka vina, penine, piva in koktejli. Poleg ponudnikov iz slovenske Istre bodo prisotni tudi razstavljavci iz drugih slovenskih krajev in iz tujine, ki bodo ponujali tako tradicionalne istrske kot tipične slovenske sladke jedi, pa tudi čokoladne izdelke in druge sladice ter sladke pijače. Tudi letos ne bo manjkala ponudba veganskih sladic, sladic brez alergenov in bogata ponudba pasjih »sladic« oz. priboljškov.

Sladka Istra vabi v Koper, foto MOK_web

Na letošnjem festivalu sladic in sladkih izdelkov se bo predstavilo rekordno število ponudnikov, prav tako se na prireditvi obeta še bogatejši program kot minula leta. V Kopru bodo tudi zveneča imena iz sveta kulinarike.

DSC07509_web

Tudi letos bo oba dneva festivala zaznamoval bogat spremljevalni program, v sklopu katerega se boste med drugim lahko naučili speči tipični istrski sladici kroštole in fritule, na vodenih degustacijah pobliže spoznali sladka vina, piva in koktejle ali spremljali kuharske šove priznanih kulinaričnih mojstrov. Oba dneva bo Sladka Istra postregla tudi z bogatim programom za otroke, program festivala pa bosta še dodatno popestrili ekipi Radia Capris in RTV centra Koper. Prav tako bodo tudi v sklopu letošnje prireditve izvedli Ex tempore.

V soboto, 23. septembra, ob 14.30 pa bodo na svoj račun prišli tudi vsi ljubitelji kremnih rezin. Priznani slaščičar Sebastiano Scaggiante iz legendarne tržaške slaščičarne Eppinger Caffè bo namreč na Gortanovem trgu razrezal približno petmetrsko kremno rezino »Cremo carsolino«, s katero se je letos poleti vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov.

sladka istra (27)_web

Sicer pa bodo prireditvi prilagodili urnik in ponudbo tudi številni lokali in trgovine v mestnem jedru, tako se bo s Sladko Istro Koper znova spremenil v slovensko prestolnico sladkega.

Več o prireditvi na www.sladka-istra.si in na Facebook strani Sladka Istra.

Sladka Istra, 21.9.2013, foto- Vojko Rotar-5433_web

(Visited 71 times, 1 visits today)