Slovenija kot primer dobre prakse na področju varnosti cestnega prometa

19. julija, 2017

Agencija RS za varnost prometa je sodelovala na zasedanju Združenih narodov o prometni varnosti, kjer so predstavili dobro prakso na področju varnosti cestnega prometa.

Na panelu o varni in trajnostni mobilnosti kot pogoju za doseganje ciljev na področju zdravja ter odprave revščine je sodelovala Vesna Marinko iz Agencije RS za varnost prometa, ki je predstavila napredek Slovenije v zadnjih desetih letih na področju varnosti v cestnem prometu.

V zadnjih 10 letih se je število smrtnih žrtev zmanjšalo za 45%

V predstavitvi je poudarila ključne korake na tem področju, saj se je število smrtnih žrtev na cestah v zadnjih desetih letih zmanjšalo za 45 odstotkov. Slovenija je bila izpostavljena kot referenčna država, ki je leta 2015 prejela prestižno nagrado Evropskega sveta za varnost prometa. “K temu so veliko prispevali Strategija varnosti cestnega prometa do leta 2022, nova prometna zakonodaja, akcije proti vožnji pod vplivom alkohola, številni preventivni ukrepi in osveščanje otrok in mladih predvsem v osnovnih in srednjih šolah, ukrepi za večjo varnost na cestni infrastrukturi, rehabilitacijski programi, ukrepi za večjo varnost vozil in ukrepi za izboljšanje ranljivih skupin udeležencev v cestnem prometu,” pojasnjujejo na AVP.

 

Vir: AVP

Fotografija je simbolična.

(Visited 9 times, 1 visits today)