VSE POTI VODIJO V RIMSKE TERME

20. julija, 2017

Rimske terme so sinonim za brezčasno eleganco ambienta, nadstandardno opremljene suite, toplo gostoljubje, vrhunsko kulinariko in unikatno ponudbo wellness in medicinskih storitev.

Rimske terme, termalni raj, se razprostira na griču prečudovitega okolja Rimskih Toplic, ki ima za sabo bogato zgodovino. Od Celja so oddaljene le 15 minut. Vrelce z zdravilno termalno vodo so cenili že Rimljani, kasneje pa zaradi njih na oddih prihajali tudi številni ugledni gostje. V Rimskih termah še danes slovijo po eni najbolj zdravilnih termalni vod v Sloveniji, svežem zraku, krasnih sprehajalnih gozdnih poteh in blagodejni klimi.

All_hotels3_Ervin_web

Namestitev v Rimskih termah zaokrožajo trije hoteli kategorije štirih zvezdic (Sofijin dvor, Rimski dvor in Zdraviliški dvor) in apartmajske vile, ki v 190 sobah nudijo namestitev za 370 oseb.

V Wellness centru Amalija so gostom na voljo savne, masaže, odlične kozmetične in bazenske storitve, med katerimi je posebnost bazen, grajen v rimskem slogu.

Ponudbo dopolnjuje Medicinski center Valetuda, ki ga priporočajo vsem s kroničnimi ali akutnimi bolečinami v sklepih in težavami s hrbtenico. Hitro okrevanje lahko pričakujejo tudi ljudje z dihalnimi težavami, saj ima klima na območju term izjemne blagodejne učinke na dihala.

Svoje bivanje si gostje zagotovo zapomnijo tudi po kulinaričnem doživetju v A la carte restavraciji Sofija, ki slovi po odličnih domačih slovenskih in mednarodnih jedeh. Sestavo jedilnega lista narekujejo letni časi in sveže sestavine iz domačih logov, gurmanske užitke pa zaokroža izbor vrhunskih vin iz vseh slovenskih pokrajin.

Vsi bolj aktivni pa si lahko v bližnji okolici ogledajo številne zgodovinske znamenitosti, doživijo utrip starih urbanih središč, kot je Laško, se odpravijo na enega od bližnjih hribov ali obiščejo katero od ekoloških kmetij.

V Rimskih termah smo razvili tudi sodobni poslovni turizem s šestimi zasnovanimi kongresnimi dvoranami. Konferenčno banketni prostori z najsodobnejšo avdio-video tehniko sprejmejo 250 oseb.

Prvinskost rimskega časa se trudijo pričarati na vsakem koraku, prav gotovo pa jo je najbolj čutiti v Historičnem delu. Tam so na voljo številne kopeli z zdravilno termalno vodo iz globine 1000 m in temperaturo 39 stopinj. Je bogata z minerali, ki blagodejno vplivajo na bolezni, obravnavane v sklopu medicinskega centra: revmatična obolenja, bolezni lokomotornega aparata, ortopedska obolenja in stanja po ortopedskih in travmatoloških operacijah.

»Absens, Carens.«

»Tisti, ki ga ni, bo prikrajšan.«


Promocijsko sporočilo

(Visited 10 times, 1 visits today)