Otvoritev sezone v Mozirskem gaju

4. aprila, 2018

“Vsako leto, ko v našem parku cvetja ponovno odpremo vrata, da bi skupaj z ljubitelji rož in narave praznovali prihod nove pomladi, ponosno razmišljamo o vsem, kar je naš park doživel od samega začetka,” pravijo v Mozirskem gaju.

mozirskigaj-mavrica

Letos se trenutka, ko bo vstopil prvi obiskovalec, veselijo še toliko bolj, saj bo Mozirski gaj to leto upihnil že 40 rojstnodnevnih svečk. Redno letno sezono, ki se začne z razstavo tulipanov, začnejo 7. aprila. Od tega datuma dalje bo park odprt med 9. in 19. uro.

Glavne prireditve se bodo tradicionalno odvijale med 27. aprilom in 2. majem

V tednu od 27. aprila do 2. maja pa v Mozirskem gaju pripravljamo tradicionalne prireditve, ko si bodo obiskovalci lahko poleg čudovitih cvetličnih gredic in prav posebnega tulipana Mozirski gaj ogledali tudi razstavo eksotičnih plazilcev, ki jih bodo v park pripeljali člani društva Bioexo. Otroci se bodo med sprehodom po parku lahko tudi fotografirali s papigo ali junaki iz risanih serij. V parku bo tudi nekaj dodatne ponudbe na stojnicah.

mozirskigaj-tulipani-083

Čarobni otroški vrt

“Ker je naš park zelo priljubljen med družinami, smo se odločili, da bomo ob 40-letnici nekaj novega pripravili za otroke,” povedo v Mozirskem gaju. Od letos bodo otroci lahko tu raziskovali čarobni otroški vrt, posejan z malimi pravljičnimi hiškami, palčki in drugimi lesenimi skulpturami.

Večje prireditve

Dodatna letošnja novost je, kot še dodajo, možnost nakupa letne vstopnice za obisk Mozirskega gaja. Ob tem povabijo še na vse večje prireditve, kot so:

  • 7. 4. do 6. 5. – Spomladanska razstava tulipanov
  • 20. 5. – Družinski dan joge
  • 14. do 19. 8. – Razstava rezanega cvetja
  • 22. 9. do 7. 10. – Razstava buč
  • 30. 11. do 6. 1. 2019 – 3. Božična bajka Slovenije

Več na: Mozirski gaj.

Fotografije: Mozirski gaj

(Visited 199 times, 1 visits today)