Mozirski gaj se bo odel v jesenske barve, prihajajo tudi buče!

12. september, 2019
Ena izmed zmagovalnih cvetličnih kreacij iz leta 2017 (foto: Maja Horvat)

“Že poleti smo vam obljubili, da vas rezano cvetje v Mozirskem gaju tokrat čaka jeseni in obljubo smo tudi držali, tako že ta četrtek in petek, 12. in 13. 9., k nam prihajajo najboljši slovenski cvetličarji, najboljši profesorji cvetličarstva slovenskih cvetličarskih šol in najperspektivnejši dijaki slovenskega cvetličarstva, ki bodo tekmovali na predizboru mednarodnega tekmovanja dijakov Euroskills in za prestižni pokal Mozirski tulipan. Za enkrat imamo potrjene prijave iz šol: GRM, Naklo in Celje,” sporočajo iz Mozirskega gaja.

Prihaja Jesen v Mozirskem gaju – Buče v harmoniji s cvetjem

»Letošnja razstava bo nekoliko drugačna, saj bomo vso barvitost cvetja in plodov v izjemnih kompozicijah predstavili na rustikalnih stojnicah, s čimer bomo pripravili pravi semenj cvetja, buč in kreativnosti,« pravi Simon Ogrizek, predsednik sekcije cvetličarjev in vrtnarjev pri OZS.

Razglasitev zmagovalcev jesenskega tekmovanja v oblikovanju cvetja bo v petek, 13. 9., popoldne. Od 14. 9. dalje pa bodo v Mozirskem gaju na ogled čudovite kreacije cvetličnih umetnikov.

Že v soboto, 21. septembra, pa v Mozirskem gaju pripravljajo še 9. državno prvenstvo v tekmovanju za najtežjo bučo.

Razstava »Jesen v Mozirskem gaju – Buče v harmoniji s cvetjem« bo potekala od 21. 9. do 6. 10..

 

Vir: Mozirski gaj

(Visited 6 times, 1 visits today)