Zacvetite s tulipani – v Mozirskem gaju

26. aprila, 2017

Mozirski gaj bo 27. aprila odprl že 39. spomladansko razstavo, razstavo tulipanov. V ta namen so posadili okrog 150.000 čebulic tulipanov in park popestrili še z več tisoč mačehami slovenskih vrtnarjev.

Edinstveni tulipan ‘Mozirski gaj’

Med milijoni tulipanov in drugih cvetlic je še posebej zanimiv tulipan ‘Mozirski gaj’, ki je bil vzgojen na Nizozemskem prav za Mozirski gaj in cveti samo tu. S svojo vzdržljivostjo in nenavadno barvo še posebej pooseblja sporočilo tulipanov – globoka in močna ljubezenska čustva. Romantiki so tulipane namreč že od nekdaj opevali kot znamenje ljubezenske vznesenosti in nepotešljivega hrepenenja.

Tudi za najmlajše: Disneyevi junaki

Da bo razstava tulipanov nepozabna in zabavna tudi najmlajšim, bodo poskrbeli Disneyevi risani junaki, ki bodo s svojo prisotnostjo poživeli dogajanje v Gaju. “Seveda tudi letos ne bo šlo brez očarljivo nevarnih plazilcev, saj se bomo spet povezali s člani društva Bioexo, ki nam bodo predstavili eksotične živali,” pravijo v Mozirskem gaju.

Novost: nebeški zvoni vetrnih zvončkov

V Mozirskem gaju so letos pripravili še nekaj zelo posebnega: v krošnjah dreves bodo zazveneli nebeški zvoki vetrnih zvončkov. ” Za letošnjo veliko novost smo se povezali z lokalnim izdelovalcem, ki je za nas izdelal največje uglašene vetrne zvončke v Evropi,” so povedali.

 

Vir: Mozirski gaj

(Visited 155 times, 1 visits today)