Do konca leta do 500 novih mikro sončnih elektrarn

3. marca, 2017

Za gradnjo mikro sončnih elektrarn v okviru projekta Gen-I Sonce bodo namenili 14 milijonov evrov. S tem denarjem bodo gospodinjstva ali mala podjetja lahko gradila sončne elektrarne, do konca leta pa bi lahko postavili 500 novih elektrarn.
 

Izdaja zelene obveznice

Družba Gen-I je prva v Sloveniji izdala zeleno obveznico v višini 14 milijonov evrov, sredstva, pridobljena s strani investitorjev, SID banke in Nove KBM, pa bodo porabljena izključno za financiranje zelene energije. Interes potencialnih investitorjev v domače sončne elektrarne je presegel vsa pričakovanja. Tako bi do konca leta lahko postavili do novih 500 elektrarn, celotna vrednost zelenih obveznic pa zadostuje za približno 1000 mikro sončnih elektrarn.
 

Samooskrba z električno energijo

Družba Gen-i je lani predstavila storitev Gen-I Sonce, ki gospodinjstvom in malim podjetjem poenostavlja odločitev za samooskrbo z električno energijo, pridobljeno iz Sonca. Omogočajo tudi izgradnjo mikro sončnih elektrarn in s tem podpirajo trajnostni razvoj in učinkovitejši prehod v brezogljično družbo. V dobrih dveh mesecih je interes izkazalo več kot 2000 potencialnih investitorjev. Trenutno potekajo terenski ogledi, montaža mikro sončnih elektrarn naj bi se pričela v aprilu.
 
Vir: Gen-I

(Visited 10 times, 1 visits today)