Hopslandia – nov vodni park v Žalcu

10. oktobra, 2018
arhiv Občine Žalec

V Žalcu v prihodnjih letih načrtujejo izgradnjo vodnega parka Hopslandia.

Kompleks Hopslandia se bo nahajal v v kraju Vrbje, ob vstopni cesti v Krajinski park, v neposredni bližini potoka Podvinska Struga in Ribnika Vrbje.

Projekt zajema bazen s kopališčem, kamp s prostorom za šotore, bungalove, mobilne hiške in postajališča za avtodome. Kopališče s kapaciteto do 400 kopalcev bo namenjeno tako dnevnim kot večdnevnim gostom, a v prvi vrsti občanom, kot poudarjajo na Občini Žalec.

arhiv Občine Žalec
arhiv Občine Žalec

 

Projekt naj bi bil zaključen v prihodnjih štirih letih. ”Pravkar je bil izbran izvajalec za izdelavo projektne dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja za gradnjo bazena (kopališča). Posegi bi se naj pričeli po pridobitvi gradbenega dovoljenja, predvidoma v letu 2019-2020. Na območju Hopslandije je trenutno že urejeno postajališče za avtodome (4 mesta), prav tako je pridobljeno gradbeno dovoljenje za gradnjo novega postajališča za avtodome (18 mest),” pravijo na Občini Žalec.

 

arhiv Občine Žalec
arhiv Občine Žalec

 

Hopslandia bo zgrajena na prostoru, ki je tudi odlična izhodiščna točka za vse zanimivosti v okolici, blizu so Eko muzej hmeljarstva in pivovarstva, Rimska nekropola, plezalna stena Kotečnik, fontana piva Zeleno zlato …

(Visited 289 times, 1 visits today)