Zadostna hidracija je ključnega pomena za dobro zdravje!

6. januarja, 2020

Približno 75 % ljudi je nenehno dehidriranih. Zaradi slabe zaznave žeje, pogosto dehidracijo zamenjajo za lakoto in namesto, da bi spili nekaj požirkov vode, posežejo po hrani. Že rahla dehidracija ovira možganske procese, zmanjša sposobnost koncentracije, povzroča kronično utrujenost, stres in agresivnost. Kronična dehidracija povzroča kronične in revmatične bolečine, glavobol, zvišan krvni tlak in alergije. Na koži pa se posledice dehidracije kažejo v obliki drobnih gubic.

Zadostna hidracija je ključna za dobro zdravje in vitalnost. Postavlja pa se vprašanje ali je naša voda res tako čista in zdrava, kot mislimo?

Voda je topilo, ki na svoji naravni poti kroženja raztaplja snovi s katerimi pride v stik. Tako se pri prehodu skozi zemeljske plasti onesnaži z različnimi, pogosto zdravju škodljivimi snovmi, kot so pesticidi, težke kovine, bakterije in drugimi mikroorganizmi. Podrobne analize vod kažejo, da vsebuje pitna voda klor, rakotvorne spojine, pesticide in težke kovine. Klor, ki se dodaja pitni vodi z namenom dezinfekcije vode, tvori v reakciji z organskimi snovmi, ki so vedno prisotne v vodi rakotvorne spojine. Klor pa tudi močno draži sluznico in uničuje zdravo črevesno floro. Nenazadnje prihaja na pogosto zastarelem in dotrajanem vodovodnem omrežju še do nenadzorovanih okužb in onesnaženj vode.

Čisto in zdravo vodo zagotavljajo vodni filtri z aktivnim ogljem.

Aktivno oglje

Za najbolj učinkovito aktivno oglje velja aktivno oglje pridobljeno iz kokosove lupine, ki iz vode odstrani več sto različnih onesnaževalcev. Aktivno oglje odstranjuje iz vode onesnaževalce v glavnem po dveh mehanizmih; adsorpcijo in katalitsko redukcijo, to je proces, ki vključuje privlačnost negativno nabitih onesnaževalcev na pozitivno nabiti površini aktivnega oglja. Tako organske spojine odstrani z adsorpcijo, dezinfekcijska sredstva, kot so klor in kloramini pa s katalitsko redukcijo.
Vodni filtri se namestijo v kuhinji pod koritom ali na glavni vod vode.

Dvojni vodni filter za hišo Big Blue Duplex Pro je zmogljiv vodni filter za temeljito filtriranje vode celotnega objekta, stanovanjske hiše ali stanovanja. Iz vode odstrani rjo, pesek, mivko, mulj, blato in 99,98 % delcev velikosti 5 mikronov, klor, slab vonj in okus, rakotvorne snovi, pesticide, azbest in težke kovine (svinec, živo srebro, kadmij, arzen itd.).

Vodni filter HF-M Pb Ster-O-Tap® 0,15 mcr, podpultni je namenjen filtriranju vode v kuhinji. Iz vode odstrani klor, slab vonj in okus, rakotvorne snovi, pesticide, azbest in težke kovine (svinec, živo srebro, kadmij, arzen itd.) in 99,9999 % bakterij.

Reverzna osmoza PurePro® EC105 Pro je namenjena filtriranju vode v kuhinji. Petstopenjski filtrirni sistem iz vode odstrani klor, slab vonj in okus, rakotvorne snovi (kloroform, trihalometane, PCB), pesticide, ostanke zdravil, hormone, hormonske motilce, azbest, svinec, živo srebro, krom, kadmij, baker, barij, radon, natrij, kalij, selen, fluoride, nitrite, nitrate, ciste, bakterije in viruse. Zagotavlja najčistejšo možno pitno vodo.

Profesionalni medicinski Ionizator vode PurePro® JA-703 odlikuje najnovejša tehnologija sedmih s platino oslojenih elektrod iz 99,97 % čistega titana. Zagotavlja alkalno ionizirano vodo – močan naravni antioksidant z ORP celo do -700 mV, ki v telesu nevtralizira škodljive proste radikale in odpravlja zakisanost telesa. Alkalna ionizirana voda je najboljša možna voda za zdravje človeka.


Več informacij na 041 555 270, www.vodni-filter.si in info@vodni-filter.si.

(Visited 293 times, 1 visits today)