Žlinkrofi s kajžerco in trničem

24. marca, 2016

Osrednjeslovenska regija


 

Sestavine: (za štiri osebe)

  • 500 g moke
  • 1 jajce
  • ščepec soli
  • za oreh
    masla
  • žlica naribanega trniča

Nadev:

  • ½ kamniške klobase kajžarce
  • Jajce
  • žlica mleka
  • kos belega kruha
  • žlica masla
  • žlica drobtin
  • pol žlice prepražene čebule
  • sol
  • poper
  • žlica naribanega trniča

Zmešamo testo z dodatkom toliko vode,
da pride testo malo mehkejše kot za rezance. Zvaljamo ga za nožev
rob debelo.

 

Pripravimo nadev:

½ kajžarske klobase drobno narežemo,
kruhovo sredico zmehčamo z mlekom. Na žlici masti na hitro
prepražimo pol žlice nasekljane čebulice, eno jajce, sol, poper.
Iz nadeva oblikujemo majhne kroglice v velikosti drobnega oreha (če
je nadev premoker, ga gostimo z dodatkom kruha ali drobtin). Kroglice
polagamo po razvaljanem testu, ob robu, 2 cm od roba z razmikom 1 cm.
Ko pridemo do konca, prepognemo testo čez kroglice in pritisnemo na
nasprotni strani in med kroglicami, da se sprime. Razrežemo jih s
koleščkom (nož za testo) v obliki kroga, kvadrata ali polmeseca.
Nato nadaljujemo s polaganjem naslednje vrste nadeva, dokler je kaj
testa. Vržemo jih v slan krop in skuhamo, poberemo s penovko in
zabelimo z na maslu popraženimi drobtinicami. Postrežemo s
kozličkovo omako in potresemo s trničem.

 

(Avtor recepta je Mira L. Pric, gostilna Mili)

 

(Visited 234 times, 1 visits today)