10 odštekanih slovenskih čokolad

21. december, 2019

<![CDATA[Zadnje čase opažamo vse več zanimivih okusov čokolad, ki jih izdelujejo slovenske čokoladnice. Ob nekaterih se nam že cedijo sline, ob nekaterih pa smo še malce skeptični … Vsi pa so značilni za Slovenijo in – odštekani!

Foto: okusislovenije.si
Foto: okusislovenije.si

Čokolada Piran s solnim cvetom
Okusi Slovenije imajo v ponudbi številne zanimive čokolade, olja in kise. Družinsko podjetje želi slovenske tradicionalne izdelke ponuditi na nekoliko drugačen oblikovni način. Takšen izdelek je tudi čokolada Piran s solnim cvetom.

Foto: okusislovenije.si
Foto: okusislovenije.si

Temna čokolada z rožmarinom
Temne čokolade Okusi Slovenije imajo kot dodatke različno suho sadje in zelišča, ki predstavljajo slovenske pokrajine. Še ena nam je padla v oko: z rožmarinom!

Foto: passero.si
Foto: passero.si

Praline z bučnim oljem in praline s tramincem
Na Posestvu Passero, kjer jih izdelujejo, so svoje pralineje poimenovali kar Čokoladne radosti Prekmurja. Posebej zanimivi so pralineji z bučnim oljem – globoka aroma bučnega olja v hrustljavi čokoladi, posuti s praženimi bučnimi semeni. Bolj sladki pa so pralineji s tramincem z delci grozdnih jagod.

Foto: passero.si
Foto: passero.si

Čokolada z ajdo in kavo
„Mlečna čokolada polna toplih, grenko sladkih spominov in privlačne domače eksotike. Hrustljav ajdov krispi se oglasi iz pozabe in okrepi značaj črne jutranje kave. Res ganljivo srečanje okusov," pravijo na Posestvu Passero.

Foto: Dolce Amore
Foto: Dolce Amore

Čokolada s trničem
Trnič je slani sir hruškaste oblike, okrašen z rezljanimi pisavami, značilen za pastirsko izročilo Velike planine.V sklopu znamke Okusi Kamnika so v čokoladnici Dolce Amore naredili temno čokolado s trničem, ki je vsekakor eden bolj drznih in drugačnih okusov.

Foto: dolceamore.si
Foto: dolceamore.si

Čokolada Orehova potica
Dolce Amore čokoladnica ima tudi več čokolad z okusi različnih potic, nas je prepričala Orehova potica – saj je to najbolj znana slovenska praznična sladica. "Iz odlične 35% mlečne čokolade  smo  z mletimi in celimi orehi, ter dodanim vrhunskim cimetom in limono pripravili  nepozaben okus po pravi čokoladni orehovi potici,” pravijo izdelovalci.

Foto: Dolce Amore
Foto: Dolce Amore

Čokolada s teranovim likerjem
"Mlečno čokolado  smo  napolnili s Teranovim likerjem Francinovih. Okus teranovega likerja se prepleta z okusom čokolade in skupaj ustvarita vrhunski okus,” jo pohvalijo v Dolce Amore. Čokolade, polnjene z alkoholom, so malo drugačne že zato, ker niso primerne za otroke. Če pa je polnilo znameniti kraški liker, pa še toliko bolj. Odlična kombinacija za dekadentno sladkanje.

Foto: cokoladniatelje.si
Foto: cokoladniatelje.si

Franceve Čvešpe
„Bomboniera Franceve Čvešpe je naša zaščitena posebnost, kjer se združijo okusi suhe slive, oreha in čokolade," opišejo okus v Čokoladnem ateljeju.

Foto: kocbek.si
Foto: kocbek.si

Čokolada z ocvrto čebulo
„Harmonija pristnih slovenskih okusov," so zapisali v Oljarni Kocbek, ki poleg čebulnega okusa ponuja tudi nekaj bolj običajnih, a še vedno zanimivih, kot naprimer jabolko in cimet. Prodajajo jih pod blagovno znamko Strast. Torej, strastna čebulica!

Foto: lucifer-chocolate.si
Foto: lucifer-chocolate.si

Medene čebelice
Čokoladnica Lucifer ima res pestro ponudbo čokoladnih izdelkov, nam pa so padle v oči ljubke medene čebelice. „Medeno zapeljiva bonboniera, ki pripoveduje najslajše zgodbe in vselej razveseli s sladkim srečnim koncem. Pristna embalaža je narejena iz kartona v imitaciji lesa z natisnjeno značilno slovensko panjsko končnico iz čebelarskega muzeja v Radovljici," opisujejo pravo čebelarsko čokolado v Lucifer čokoladnici.

V.B.]]>

(Visited 45 times, 1 visits today)