Bomo letos sploh šli na dopust?

20. marca, 2020
Igor Fabjan
Bomo letos sploh šli na dopust?

Kaj bo z letošnjo turitično sezono? Bomo šli lahko poleti na dopust? Zaradi nastalih razmer in širjenja korona virusa večina ne razmišlja o dopustu in počitnicah tako, kot bi sicer. A vendar vsi upamo, da se bodo razmere do poletja normalizirale.

V slovenskih turističnih agencijah pravijo, da težko načrtujejo prihajajočo sezono, saj se razmere spreminjajo iz dneva v dan. Vsa potovanja so skladno z uredbo odpovedana do 17. aprila.

Za naprej so turistični aranžmaji pripravljeni in mnogi že tudi plačani. Vsi si želijo in upajo, da se življenje čim prej vrne v ustaljene tirnice. Trenutno je pač prioriteta vseh zdravje in varnost potnikov. Dopust bo še nekoliko počakal.

Vabilo v  Cortino d’Ampezzo

Podobno vzdušje je tudi drugod po Evropi in večjem delu ostalih celin. Službe ki skrbijo za promocijo turizma na regionalni ali nacionalni ravni  so morale spremeniti svoje aktivnosti. Tako namesto najave in promoviranja dogodkov ter destinacij potencialne obiskovalce vabijo z dodajanjem novih spletnih vsebin. Zanimivega pristopa so se lotili v agenciji Cortina marketing. Tako kot drugod delajo od doma, regijo in mesto Cortina d’Ampezzo pa na spletni strani predstavljajo tako, da jo lahko doživijo tudi virtualni obiskovalci.  Projekt so zgovorno poimenovali Vzemite Cortino domov (Take Cortina home).

Na spletni strani vsakodnevno predstavljajo skrite kotičke in aktivnosti, ki jih je mogoče doživljati pri njih. Od priprave tradicionalnih jedi do vadbe joge na balkonu z razgledom na slikovite gore.

Bo več zanimanja za kamp dopust?

Morda so še najbližje ponovni oživitvi turizma upravljavci avtokampov. Seveda tudi oni prestavljajo otvoritev kamping sezone v Sloveniji in sosednjih državah na kasnejše datume. Nekateri še vedno upajo na otvoritev za prvomajske počitnice, bolj verjetno pa je, da bo prestavljena še za dva ali več tednov kasneje.

Zanimivo je, da se je medtem na japonskem povečalo povpraševanje po preživljanju dopusta v kampingih, saj je možnost okužbe manjša kot v hotelih. Problem ob grožnji virusa so predvsem skupne sanitarije, katerim morajo posvetiti posebno pozornost. Lastniki avtodomov so v primeru kampiranja v prednosti, saj lahko koristijo svoje toaletne prostore.

 


Nazaj na kategorijo ZANIMIVO.

(Visited 413 times, 1 visits today)