V katere evropske države bomo lahko šli na dopust to poletje?

1. maja, 2020

Vsi komaj čakamo na dopust. A letos je vse drugače … Trenutno še potekajo debate vlad EU glede ukrepov in odpiranja državnih meja za turistično sezono to poletje. Kaj to pomeni, so na Lonely planetu povzeli trenutno stanje – čeprav je še prezgodaj, da bi lahko zagotovo vedeli.

Vse odločitve bosta narekovala zdravje in varnost. V vseh vidikih turizma (od lokalov do kulturnih ustanov ter letalskega prometa) bomo morali upoštevati posebna pravila, predvsem o razdalji. Govori se tudi o Covid-19 potnem listu.

Hrvaška

Hrvaški minister Gari Cappelli je predlagal, da bi odprli kampe, marine in hotele v bolj osamljenih področjih – tako da bi še vedno ponujali nekaj izolacije in zasebnosti na dopustu.

Ciper

Vlada Cipra je dejala, da se bodo delno odprli za turiste v juliju, le za države, kjer je nizko število obolelih. Več naj bi vedeli v nekaj tednih.

Grčija

Grški minister je dejal, da se bo Grčija pripravila na dobrodošlico turistov iz izbranih držav v juliju. Odprtje mej morajo prediskutirati z zdravstvom in upajo, da jim bo dalo zeleno luč za dopust v Grčiji.

Španija

Kanarski otoki naj bi se  z avgustom odprli za domače turiste, oktobra pa tudi za tuje. Otoke želijo narediti kot svetovni laboratorij za varnost v turizmu.

 

Pomembno je, da pred odločitvami o potovanjih preverimo aktualne informacije direktno pri državi, v katero si želimo.

Vir:LP

 


Preberite tudi: Kaj so napovedovali glede dopusta konec marca?

(Visited 638 times, 1 visits today)