Recept: mehiška zelena omaka iz tomatila
17. aprila, 2016

Recept za dve majhni posodici omake ‘Salsa verde’ je pripravila Jerneja Jošar, uni. dipl. inž. agronomije.
Sestavine:
- 1/2 kilograma tomatila
- 1/2 srednje velike čebule, drobno
nasekljane - 1 žlička soka limone
- 1/4 skodelice svežega koriandra
- 1 čili, kateremu smo odstranili semena
in ga nasekljali - 1 strok česna
- sol
Priprava:
Tomatilom odstranimo ovojnico, jih
dobro operemo in cele kuhamo 5 minut. Kuhane plodove zmešamo v
mešalniku skupaj z ostalimi sestavinami do gladkega. Po potrebi med
mešanjem dodamo malo tekočine, v kateri so se kuhali plodovi,
toliko, da dobimo gladko maso. Namesto, da jih skuhamo, lahko plodove
popečemo v pečici ali kar v ponvi. Tako se razvije močnejša aroma
in salsa je več kot odlična.
(Visited 188 times, 1 visits today)