Poletni prigrizek: zelenjava s humusom

15. avgusta, 2017

Hrustljavo, zdravo in nasitno grizljanje – tudi to je mogoče. Različno svežo zelenjavo, lahko pa tudi pečeno, pomakamo v doma pripravljen humus in uživamo v poletju!

Sestavine (za 8 oseb ali za 2 dni):

  • 500 g kuhane čičerike
  • 0,8 dcl limoninega soka
  • 100 g tahini omake (opcijsko)
  • 8 žlic olivnega olja
  • 4 stroki česna
  • žlička soli

+ različna zelenjava – npr. stebelna zelena in korenček sta odlična kombinacija

Priprava:
Vse sestavine za humus zmešamo v multipraktiku ali blenderju, da dobimo namaz in ga postrežemo v skodelici. Zelenjavo narežemo na palčke.

NAMIG: Če nam ostane kaj humusa, ga uporabimo kot namaz na kruhu.


Recept je bil objavljen v julijski št. revije Lupa. Za še več receptov naročite revijo Lupa!

(Visited 351 times, 1 visits today)