Hrustljavo, zdravo in nasitno grizljanje – tudi to je mogoče. Različno svežo zelenjavo, lahko pa tudi pečeno, pomakamo v doma pripravljen humus in uživamo v poletju!
Sestavine (za 8 oseb ali za 2 dni):
- 500 g kuhane čičerike
- 0,8 dcl limoninega soka
- 100 g tahini omake (opcijsko)
- 8 žlic olivnega olja
- 4 stroki česna
- žlička soli
+ različna zelenjava – npr. stebelna zelena in korenček sta odlična kombinacija
Priprava:
Vse sestavine za humus zmešamo v multipraktiku ali blenderju, da dobimo namaz in ga postrežemo v skodelici. Zelenjavo narežemo na palčke.
NAMIG: Če nam ostane kaj humusa, ga uporabimo kot namaz na kruhu.
Recept je bil objavljen v julijski št. revije Lupa. Za še več receptov naročite revijo Lupa!
(Visited 351 times, 1 visits today)