Med trekingom ne pozabite občudovati narave

30. julija, 2017

Slovenci smo sicer narod pohodnikov, vendar jih je kljub temu še kar nekaj, ki za nič na svetu ne bi zamenjali udobja na kavču. Mogoče pa kdo najde razlog za sprehod v naravi…

Treking zmanjšuje stres, tesnobo in depresijo

S takšno vadbo pridobimo tonus mišic nog, zadnjice trebuha, hoja pod sončnimi žarki pa spodbuja nastanek vitamina D v telesu in krepi imunski sistem. Treking je več kot sprehod in je primeren za vse starosti, saj ni naporen, težavnost prilagajamo svoji telesni zmogljivosti, najpomembneje pa je, da se gibamo v naravi na svežem zraku. Našteto pripomore k boljšem zdravju in dobremu počutju ter izboljša kakovost življenja.

Kljub vsemu pa je potrebno slediti nekaterim nasvetom

S trekingom začnite postopoma in se ne napotite takoj po zahtevnih poteh. Med vadbo pijte dovolj vode (imejte jo vedno pri sebi) in ne obujte takoj novih pohodniških čevljev, saj vas lahko ožulijo. Ne pozabite na sončna očala in kremo za sončenje z dovolj visokim zaščitnim faktorjem. V nahrbtniku imejte vedno dezinfekcijsko sredstvo, obliže, gazo in suhi led, ki bo prišel prav ob morebitnih manjših nezgodah.

Izsledki raziskav poudarjajo, da treking veliko bolje vpliva na dobro počutje kot klasična vadba v zaprtih prostorih telovadnic. Med vadbo na prostem v naravi boste lahko občudovali čudovite razglede, zelenje okoli vas pa bo na telo in duha vplivalo poživljajoče. Med hojo se vsake toliko časa ustavite in globoko vdihnite.

Vir: nonsprecare.it

(Visited 11 times, 1 visits today)