Za vse ljubitelje posebnih burgerjev: od spomladi bo v Švici moč dobiti burger z žužki

8. januarja, 2017
Foto: theconversation.com

Konec leta nas je presenetila novica o burgerjih s podganjim mesom, ki so postali prodajni hit v restavraciji v Rusiji. V Švici pa je nedavno ena od trgovin razglasila, da bodo spomladi začeli prodajati ‘žužkoburgerje’.

Žuželke so v Aziji že dolgo let hit predvsem kot ulični prigrizek, s katerim se fotografirajo turisti, Švicarska veriga Coop pa pripravlja prodajo več ‘dobrot’ iz žuželk, med drugim tudi mesnih kroglic in burgerhev.

Po navedbah trgovine naj bi imeli hroščki rilčkarji lešnikast okus, črički pa naj bi bili po okusu podobni piščancu.

Modna alternativa mesu?

O žuželkah se sicer že dolgo govori kot o trajnostni alternativi mesu, v Los Angelesu npr. obstaja družba, ki na dogodkih že ponuja kobilice in škorpijone.

V sporočilu za javnost so na Coop trgovini še povedali, da je skrivnost njihovega uspeha to, da prepoznavajo trende in da so inovativni. No, žužkoburger je vsekakor inovativen, ali se bo ta trend prijel tudi v Evropi, pa bomo še videli.

S prvim majem prihaja zakonodaja, ki bo dovoljevala več možnosti za nove izdelke, le da bodo ti zadostili varnosti hrane.

 

 

Vir: lonelyplanet

(Visited 69 times, 1 visits today)