Prihodnji teden nevladne organizacije s posvetoma o delovanju civilne družbe in trajnostnem razvoju

29. septembra, 2016

<![CDATA[Prihodnji teden bo na kratkem obisku v Ljubljani dr. Danny Sriskandarajah, generalni sekretar CIVICUS-a, ene največjih globalnih nevladniških mrež, ki združuje nevladne organizacije iz več kot 150 držav in je eden najmočnejših svetovnih zagovornikov civilne družbe in angažiranega državljanstva.

4. oktobra CNVOS – Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij z njim organizira dva krajša nevladniška delovna posveta.

Civilnodružbeni prostor: najboljši ali najslabši možni časi?
Čeprav je razvoj tehnologije poenostavil državljansko organiziranje in mobilizacijo, se pogoji za delovanje civilne družbe marsikje po svetu slabšajo. “Sveža CIVICUS-ova raziskava je pokazala, da so civilne svoboščine trenutno resno ogrožene v kar 109 državah. V razpravi si bomo pogledali globalne trende glede okolij za delovanje in razvoj civilne družbe ter jih primerjali s slovenskimi,” pravijo na CNVOS.

Cilji trajnostnega razvoja – kako ne pustiti nikogar zadaj?

2015 so se svetovni voditelji dogovorili glede sklopa globalnih ciljev na polju trajnostnega razvoja. Razprava se bo osredotočila na vprašanji, koliko so cilji trajnostnega razvoja relevantni za Slovenijo in kako zagotoviti, da bodo obljube o tem, da ne bomo pustili nikogar zadaj, tudi zares izpolnjene. “Prav tako se bomo pogovarjali o vlogi civilne družbe pri monitoringu omenjenih ciljev, predstavljeni pa bodo tudi primeri iz DataShift iniciative, ki je namenjena podpori nevladnim organizacijam pri zbiranju in učinkoviti uporabi podatkov,” še dodajo na CNVOS.]]>

(Visited 85 times, 1 visits today)