Mladi za okolje: v Celju inovativno nad e-odpadke in odpadne baterije

29. septembra, 2016

<![CDATA[V Celjskem mladinskem centru so mladi razpravljali o pomenu pravilnega ravnanja z e-odpadki in odpadnimi baterijami. Udeleženci delavnice »E-odpadki in naše okolje« so iskali načine, kako zmanjšati vpliv tovrstnih odpadkov na okolico.
Udeleženci Srednje ekonomske šole, Srednje zdravstvene šole in Srednje gostinske in turistične šole iz Celja so se na dogodku na šestih omizjih lotili vnaprej dodeljenih e-naprav in iskali rešitve za njihovo ločevanje, ki so jih na koncu tudi predstavili. Tekmovali so tudi v kvizu in iskali ideje za slogane, ki pozivajo potrošnike k E-cikliranju.

Mladi so na delavnici predstavili nekaj inovativnih sloganov:

  • E-cikliraj, profitiraj!;
  • Bodi kul, E-cikliraj, varuj naravo!;
  • Zbiraj, E-cikliraj, ločuj – naravo obvaruj!;
  • Ločuj in naravo varuj z E-cikliranjem;
  • Stari in mladi E-ciklirajo radi, pridruži se še ti, E-ciklirajmo vsi!.

Za mlade je varovanje okolja izrednega pomena
Direktorica Zavoda Mladinska mreža MaMa je na dogodku povedala: »Mreža MaMa skupaj z mladinskimi centri skrbi za aktivno udeležbo mladih. Ker je za mlade varovanje okolja izrednega pomena in ob zavedanju, da je svetla prihodnost prav v aktivnemu vključevanju, z družbo ZEOS sodelujemo pri projektu E-cikliraj.«
Po drugem dogodku v Celju na ZEOSu napovedujejo še več dogodkov po Sloveniji in verjamejo, da bodo skupaj, tudi z javnimi službami za zbiranje odpadkov, mlade na pravi način informirali o pomenu zbiranja in ločevanja e-odpadkov ter jih spodbudili, da začnejo razmišljati o temah, ki jih zanimajo. “Veseli smo, da so mladi v Celjskem mladinskem centru zelo aktivno sodelovali in pokazali, da jim je mar za okolje, v katerem živijo.”
 ]]>

(Visited 77 times, 1 visits today)