Mariborska Univerza v mednarodnem projektu izobraževanja odraslih Let’s Guide

18. januar, 2017
Foto: Marko Petrej, Vir: slovenia.info

Univerza v Mariboru se je vključila v mednarodni projekt na temo izobraževanja odraslih. V okviru projekta Let’s Guide, ki bo potekal do avgusta 2018, bo po poročanju STA skupina strokovnjakov iz več držav pripravila inovativno obliko tečaja, na katerem bodo odrasli brezposelni lahko pridobivali praktično znanje s področja podjetništva.

“Glavni rezultat projekta je inovativna metodologija e-učenja, ki bo razvila temeljne in prečne kompetence s področja podjetništva pri odraslih,” so ob najavi sodelovanja sporočili z mariborske univerze.

Partnerstvo 6 držav

Projekt Let’s Guide financirajo v okviru programa Erasmus. Gre za partnerstvo šestih držav, v projektu poleg mariborske univerze sodelujejo še organizacije FyG Consultores iz španske Valencie, ERIFO iz Rima, Crystal Clear Soft iz Aten in Euro Lider iz poljskega Lublina. Na podlagi analize stanja v sodelujočih državah bodo poskušali izdelati interaktivno spletno orodje, ki bo posamezniku pomagalo pri samostojni podjetniški poti. Pripomoček bo na voljo večinoma v vseh šestih jezikih in prosto dostopen na svetovnem spletu.

Poleg informacij o nujno potrebnih postopkih in korakih v samostojnem podjetništvu bo med drugim vseboval tudi zgodbe in priporočila že uspešnih podjetnikov ter druge spodbude.

 

vir: STA

(Visited 5 times, 1 visits today)