Te dni je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani pestro, saj se sočasno odvijata 28. Natour Alpe-Adria sejem kot tudi 11. Mednarodni strokovni sejmi okusov. Sejem Natour Alpe-Adria ponuja predvsem veliko idej za aktivno preživljanje prostega časa, medtem ko sejem okusov poskrbi za razvajanje brbončic. Za še tako zahtevne okuse je več kot dobro poskrbljeno.
Kristijan Horvat
Fotografije: Kristijan Horvat
Pestro sejemsko dogajanje
Za popestritev dogajanja poskrbijo različni kostumi
Predstavitev Velike planine v tradicionalni noši
Brez degustacije sira ni šlo
Sveže iztisnjeni sokovi so poskrbeli za žejo obiskovalcev
Zanimanje za kavo in kavne napitke
Degustacija in priprava kave
Na svoj račun pridejo tudi ljubitelji sira
Predstavitev Medvod z maskami
Ponudbo predstavljajo tudi tuje države
Ekološko maslo Zlati Ghee
Na sejmu okusov brez kave seveda ne gre
Tradicionalni bohinjski planšarski sir
Sirotka in mleko, pripravljena za pokušino
Poskrbljeno je tudi za ljubitelje mesa in klobas
Bovški sir
Predstavljena je tudi tradicionalna obrt
Predstavitev vin in piva iz Metlike
Na sejmu se sprehaja tudi Pika Nogavička
Predstavitev obmejne Slovenije in Italije
Degustatorji v tradicionalnih opravah.
Predstavitev Izolanov
Vina Barkola iz Vipavske doline
Vinska kultura Metlike
Tujih predstavitev ni manjkalo
Za pestrost poskrbijo zanimivi kostumi
Razstavljeno je tudi pohištvo
Različne vrste kave za ljubitelje kave
Na voljo je tudi pokušnja sladoleda
Pestra ponudba oliv, paradižnikov, tartufat in omak
Na ogled je tudi raznovrstna posoda za kuhinjo
Vedno nasmejani degustatorji s polnimi košarami dobrot