Limonine presne kroglice
24. avgusta, 2019
Sestavine:
- 2/3 skodelice indijskih oreščkov
- 1/3 skodelice mandljev
- 3-4 veliki (medjool) dateljni
- 1 1/2 zvrhana žlica kokosove masti (olje)
- 1-2 žlici javorjevega sirupa
- 1 žlička vanilijeve esence
- sok ene majhne limone
- ingver v prahu (po želji)
- kokosovi lističi (čips)
Priprava:
Oreščke je predhodno namočimo v vodi. Mandlje najbolje čez noč (12 ur), indijske oreščke 2 do 3 ure. Namočene oreščke in vse sestavine, razen limoninega soka, stresemo v skledo oziroma električni mešalnik – ‘blender’. Mešamo, dokler ne dobimo gladke mase. Dodamo limonin sok, vendar smo pri tem previdni – najprej malo manj in nato po okusu še dodajamo toliko, da okus limone ne bo premočan. Ko je vse premešano, oblikujemo kroglice. Če je masa zelo mokra, jo za 15-20 minut postavimo v zamrzovalnik. Če je dovolj suha, pa lahko začnemo z oblikovanjem kroglic, ki jih nato povaljamo v kokosovih lističih. Uporabimo lahko tudi kokosovo moko. Kroglice za 2 do 3 ure postavimo v zamrzovalnik, nato pa jih hranimo v hladilniku.
(Visited 173 times, 1 visits today)





