Krumpantoč

15. januarja, 2016

Zasavska regija


 

Za 4 osebe potrebujemo:

3 velike
krompirje,

10 dag masti ali olja,

1 jajce,

2 žlici ostre moke ,

ščep
soli,

ščep popra,

ščep peteršilja

Priprava:

Surov krompir naribamo, ožamemo, mu
dodamo sol, jajce in moko ter sesekljan svež peteršilj. Na vroči
maščobi (približno 160˙C) oblikujemo male polpetke in jih z obeh
strani popečemo do zlato rumene pšenične barve. Jed se lahko
ponudi kot topla predjed z rahlo hrenovo omako ali kot priloga h
glavni jedi. Če se jed servira kot samostojna jed, zraven ponudimo
vrtno solato, radič ali regrat.

Recept smo prejeli iz
Turistično-informacijskega centra Zasavje. Oba recepta sta iz
brošure Okusno iz zasavske kuhinje, ki ga je izdala Zasavska
turistična organizacija.

 

(Visited 148 times, 1 visits today)