Krumpantoč
15. januarja, 2016

Zasavska regija
Za 4 osebe potrebujemo:
3 velike
krompirje,
10 dag masti ali olja,
1 jajce,
2 žlici ostre moke ,
ščep
soli,
ščep popra,
ščep peteršilja
Priprava:
Surov krompir naribamo, ožamemo, mu
dodamo sol, jajce in moko ter sesekljan svež peteršilj. Na vroči
maščobi (približno 160˙C) oblikujemo male polpetke in jih z obeh
strani popečemo do zlato rumene pšenične barve. Jed se lahko
ponudi kot topla predjed z rahlo hrenovo omako ali kot priloga h
glavni jedi. Če se jed servira kot samostojna jed, zraven ponudimo
vrtno solato, radič ali regrat.
Recept smo prejeli iz
Turistično-informacijskega centra Zasavje. Oba recepta sta iz
brošure Okusno iz zasavske kuhinje, ki ga je izdala Zasavska
turistična organizacija.
(Visited 147 times, 1 visits today)