Klocovi nudlni (Testeninski žepki s suhimi hruškami)

30. marca, 2016

Koroška regija


 

Sestavine:

  • 300 g suhih hrušk
  • rezančevo testo

Omaka:

  • maslo
  • 2 žlici sladkorja
  • suhe marelice
  • suhe slive
  • suhe fige
  • rozine
  • orehi
  • malo ruma
  • cvetovi rdeče bergamotke (indijanska kopriva)

Priprava:

Suhe hruške skuhamo, prerežemo na pol in odstranimo peclje in peške. Meso hrušk zmeljemo in oblikujemo kroglice. Rezančevo testo tanko razvaljamo, izrežemo kroge in na polovico položimo kroglice nadeva. Pokrijemo z drugo polovico testa in robove dobro stisnemo skupaj (pred tem jih lahko premažemo z razžvrkljanim jajcem). Skuhamo v slanem kropu, dobro precedimo in ponudimo z omako ter potresemo s cvetovi rdeče bergamotke (indijanska kopriva – Monarda Didyma).

Omako pripravimo tako, da na maslu stopimo sladkor, dodamo na drobno narezano suho sadje (marelice, fige, slive, rozine) in popražimo, da se razpusti. Dodamo še na grobo narezane orehe, malo ruma (po potrebi tudi malo vode) in cimeta v prahu ter še malo pokuhamo.

 

Recept je prispeval Peter Lenče, Gostilna pri Škrubiju.

.

(Visited 144 times, 1 visits today)