FerFud se vrača – fini grižljaji po fer ceni

29. marca, 2016

Projekt FerFud, ki je lani razveseljeval slovenske
ulice, se vrača tudi letos. Tokrat s prenovljenim konceptom, saj FerFud
tovornjaček išče chefa z veliko idejo. Zmagovalec bo prejel naziv FerFud chef
2016, se udeležil kulinaričnega izobraževanja na kuharski Akademiji Jezeršek,
prejel 10.000 evrov nagrade in se podal na kulinarično avanturo po Sloveniji.
Njegova desna roka na poti bo Mitja Horvat, FerFud chef 2015, spremljali pa ga
bodo tudi mentorji – znani slovenski kulinarični chefi.


Šolanje, mentorstvo in denarna nagrada

Zmagovalca FerFud razpisa čaka
intenzivno šolanje na Kuharski akademiji Jezeršek, pri sestavljanju jedi ga
bodo vodili mentorji, najboljši slovenski chefi, med njimi Janez Bratovž, Vesna
Čarman, Luka Jezeršek, Gregor Jurkovič, Ksenija Mahorčič, Tanja Pintarič, Uroš
Štefelin in Gregor Vračko. Prejel bo denarno nagrado v višini 10.000 evrov in
mesečno plačilo za obdobje trajanja projekta. FerFud tovornjaček bo dobil dodatno
ime in preobleko, skladno z idejo novega zmagovalca.

Na pot z novim FerFud chefom se
bo v vlogi njegove desne roke podal tudi Mitja Horvat, FerFud chef 2015: »Lani
smo s FerFud tovornjačkom pet mesecev razvajali borbončice ljubiteljev fer
grižljajev po Sloveniji. Pripravili smo 17 različnih jedi in več kot 26.000
finih grižljajev. Fer je, da projekt nadaljujemo. Seveda z novim chefom, ki ga
čaka nepozabna kulinarična avantura. Veselim se idej kulinaričnih nadobudnežev,
ki jih bomo pomagali uresničili.«

Kulinarično razvajanje ostaja fer

FerFud tovornjaček bo z novim
chefom in Mitjo svojo kulinarično potovanje po Sloveniji začel v mesecu maju in
nove jedi ponujal vse do septembra. Sam koncept projekta FerFud ostaja enak kot
v preteklem letu, jedi oziroma fini grižljaji bodo sestavljeni iz izključno kakovostnih
Hoferjevih sestavin. Možno jih bo plačati bodisi z objavo na Facebooku ali
Twitterju ali po minimalni ceni, ki bo enaka prodajni vrednosti njenih
sestavin. »Vizija našega projekta ostaja enaka kot lani. Ljudem želimo ponuditi
odlične kulinarične dobrote po fer ceni in prepuščamo jim, da sami določijo
višino zneska, ki ga bodo odšteli za jed. V najmanjše možno plačilo bo zajet le
strošek sestavin, ki so potrebne za pripravo ene jedi,« pojasnjuje Lejla Helbl,
vodja področja za komunikacije in odgovorno vodenje pri Hoferju.

FerFud nadaljuje tudi svojo
dobrodelno noto. Celoten prihodek projekta bo namenjen otrokom pod okriljem
projekta Botrstvo v Sloveniji. »Že lani nas je navdušil projekt Ferfud, ki
poleg zanimive izkušnje v ljudeh prebudi tudi solidarnost in občutek za
soljudi. Iskreno smo hvaležni vsem, ki so skozi obroke pomagali otrokom iz vse
Slovenije do lepšega jutri in zares se veselimo, da na ulice ponovno zapelje
FerFudov tovornjaček in do ljudi ponese dobro voljo z dobrim namenom,« je ob začetku
projekta dejala Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje.

Projekt FerFud ostaja fer: ljubiteljem kulinaričnega
ustvarjanja ponuja možnost za uresničitev svojega idejnega koncepta, na
slovenskih ulicah bo moč okusiti fine grižjaje po fer ceni, prihodek od prodaje
pa bo namenjen otrokom pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji.

(Visited 39 times, 1 visits today)