Čotovi pijavški žlinkrofi
22. novembra, 2015

Osrednjeslovenska regija
Sestavine:
- 50 dkg moke
- 3 rumenjaki
- 3 cela jajca
- 1 dcl mleka
Iz moke, rumenjakov ali celih jajc in
mleka naredimo bolj mehko testo kot za rezance, oblikujemo hlebček,
ga pokrijemo, nato naj počiva vsaj pol ure. Nato ga na tanko
razvaljamo in s koleščkom razrežemo na pravokotnike.
Nadev:
- 40 dag kuhanega ali pečenega mesa
- olje
- čebula
- sol, poper
- peteršilj
- koren
- česen
Meso prepražimo na čebuli, dodamo
začimbe, ohladimo, nato oblikujemo kroglice, ki jih položimo na
testo. Naši žlinkrofi so precej veliki in oblikovani v obliko
mošnjička. Žlinkrofe delamo, ko imamo čas, ker lahko nekaj časa
počakajo na hladnem, preden jih skuhamo. Kuhamo jih v kropu, 10 do
15 minut.
Žlinkrofe postrežemo s sirovo ali
gobovo omako kot predjed ali kot samostojno jed. Lahko pa tudi kot
zakuho v goveji juhi.
(Recept je iz gostilne Čot, Pijava Gorica)
(Visited 207 times, 1 visits today)