Čotovi pijavški žlinkrofi

22. novembra, 2015

Osrednjeslovenska regija


 

Sestavine:

  • 50 dkg moke
  • 3 rumenjaki
  • 3 cela jajca
  • 1 dcl mleka
  •  

Iz moke, rumenjakov ali celih jajc in
mleka naredimo bolj mehko testo kot za rezance, oblikujemo hlebček,
ga pokrijemo, nato naj počiva vsaj pol ure. Nato ga na tanko
razvaljamo in s koleščkom razrežemo na pravokotnike.

 

Nadev:

  • 40 dag kuhanega ali pečenega mesa
  • olje
  • čebula
  • sol, poper
  • peteršilj
  • koren
  • česen
  •  

Meso prepražimo na čebuli, dodamo
začimbe, ohladimo, nato oblikujemo kroglice, ki jih položimo na
testo. Naši žlinkrofi so precej veliki in oblikovani v obliko
mošnjička. Žlinkrofe delamo, ko imamo čas, ker lahko nekaj časa
počakajo na hladnem, preden jih skuhamo. Kuhamo jih v kropu, 10 do
15 minut.

 

Žlinkrofe postrežemo s sirovo ali
gobovo omako kot predjed ali kot samostojno jed. Lahko pa tudi kot
zakuho v goveji juhi.

 

(Recept je iz gostilne Čot, Pijava Gorica)

 

(Visited 207 times, 1 visits today)