Najcenejše letalske vozovnice

5. aprila, 2018

Se kdaj sprašujete, kako priti do najcenejših letalskih vozovnic? Danes to naj ne bi bilo težko, saj imamo na spletnih straneh na voljo številne iskalnike, kot so momondo, skyscanner, edreams… Ti hitro poiščejo agencijo z najboljšo ponudbo.

Toda, če vam ponudnik ni znan oziroma z njim nimate izkušenj, skušajte pridobiti nekaj informacij o njem na spletnih forumih. Če jih ne najdete, se raje odločite za običajno, nekoliko dražjo ponudbo na spletni strani letalskega prevoznika ali pa vozovnico kupite preko slovenskega posrednika.

Posebni popusti in ‘nizkocenovci’

Vsekakor ne velja prehitro obupati, če se vam zazdi prva ponudba odločno previsoka. Vedno so na voljo karte s posebnimi popusti, na večini kontinentov pa tradicionalnim letalskim prevoznikom zelo uspešno konkurirajo nizko cenovni prevozniki.

Kdaj je najboljši čas za nakup?

Vozovnice so najdražje v času največjih praznikov, dopustov in počitnic (božič, novo leto, velika noč, poletni meseci). Na splošno je mogoče najti najcenejše vozovnice približno dva meseca pred načrtovanim potovanjem. Lahko so tudi za tretjino cenejše, kot če jih želite kupiti kasneje.

A pravilo ne velja vedno, saj se cena vozovnic nenehno spreminja v odvisnosti od povpraševanja oziroma zasedenosti posameznega leta. Pomemben je tudi dan potovanja. Vozovnice so običajno najdražje za polete med vikendom in v dopoldanske, času.

Omejene ponudbe

Občasno se pojavljajo posebno ugodne ponudbe, ki pa lahko s seboj prinašajo tudi določene omejitve: ponudba je omejena na določeno obdobje in čas,  določeno je lahko minimalno in maksimalno število dni potovanja…  Za kakršnekoli spremembe izbranih poletov (če so sploh možne), pa je običajno potrebno plačati ne ravno zanemarljive stroške.

 

Igor Fabjan

(Visited 97 times, 1 visits today)