Presne disko kroglice

9. decembra, 2013

V prazničnem decembru bomo objavili nekaj sladkih receptov, za popestritev klasičnih sladic ali pa za bolj zdravo izbiro – brez bele moke, brez sladkorja, s čim več sadja ter naravnih sestavin, z odličnim okusom in praznično piko na i.

Tokrat predstavljamo pisane praznične disko kroglice od Barbarelle.

Sestavine (za 15 srednje velikih kroglic):

1 skodelica moke iz indijskih oreščkov

½ skodelice suhih brusnic

¼ skodelice nasekljanih suhih sliv

¼ skodelice nasekljanih suhih breskev

2 jušni žlici akacijevega medu

5 kapljic pomarančne esence ali lupinica ene bio pomaranče

5 kapljic limonine esence ali lupinica ene bio limone

¼ čajne žličke cimeta

¼ čajne žličke mletega kardamoma

¼ čajne žličke mletega koriandra

¼ čajne žličke mletega janeža

1/3 skodelice brezovega sladila – ksilitol

Priprava:
Najprej v sekljalniku ali močnem blenderju pripravimo moko iz indijskih oreščkov, tako da meljemo do gladkega. Moko prestavimo v drugo posodo. Nato v sekljalniku na drobno nasekljamo še suhe brusnice, suhe slive, suhe breskve in jih prestavimo v posodo kamor smo odstavili indijske oreščke. Nato dodamo vse preostale sestavine in z rokami gnetemo, da dobimo lepljivo maso. Oblikujemo v kroglice in jih povaljamo v brezovo sladilo, nato jih ohladimo v hladilniku in postrežemo.

Vir: www.barbarella.si

(Visited 125 times, 1 visits today)