Presne disko kroglice
V prazničnem decembru bomo objavili nekaj sladkih receptov, za popestritev klasičnih sladic ali pa za bolj zdravo izbiro – brez bele moke, brez sladkorja, s čim več sadja ter naravnih sestavin, z odličnim okusom in praznično piko na i.
Tokrat predstavljamo pisane praznične disko kroglice od Barbarelle.
Sestavine (za 15 srednje velikih kroglic):
1 skodelica moke iz indijskih oreščkov
½ skodelice suhih brusnic
¼ skodelice nasekljanih suhih sliv
¼ skodelice nasekljanih suhih breskev
2 jušni žlici akacijevega medu
5 kapljic pomarančne esence ali lupinica ene bio pomaranče
5 kapljic limonine esence ali lupinica ene bio limone
¼ čajne žličke cimeta
¼ čajne žličke mletega kardamoma
¼ čajne žličke mletega koriandra
¼ čajne žličke mletega janeža
1/3 skodelice brezovega sladila – ksilitol
Priprava:
Najprej v sekljalniku ali močnem blenderju pripravimo moko iz indijskih oreščkov, tako da meljemo do gladkega. Moko prestavimo v drugo posodo. Nato v sekljalniku na drobno nasekljamo še suhe brusnice, suhe slive, suhe breskve in jih prestavimo v posodo kamor smo odstavili indijske oreščke. Nato dodamo vse preostale sestavine in z rokami gnetemo, da dobimo lepljivo maso. Oblikujemo v kroglice in jih povaljamo v brezovo sladilo, nato jih ohladimo v hladilniku in postrežemo.
Vir: www.barbarella.si