Najbolj trajnostna destinacija 2019 Palau, med mesti pa Ljubljana!

23. marec, 2019
Foto: Aleš Fevžer, www.slovenia,info

V začetku meseca so razglasili Top 10 trajnostnih destinacij 2019. Nagrade podeljujejo destinacijam, ki delajo največ za trajnostni turizem. Med mesti je zmagovalka Ljubljana!

Glavno nagrado je prejela otoška državica Palau, kar ni presenetljivo, saj je zadnje čase ves čas v medijih zaradi različnih prizadevanj za trajnostni turizem. Med drugim je njihov projekt Palau zaobljuba, ki naproša turiste, da se zaobljubijo k varovanju naravne in kulturne dediščine, prav tako pa so sprejeli novo zakonodajo, ki bo z letom 2020 prepovedala kreme za sončenje, ki vsebujeje snovi, strupene za korale.

palau-beach-175138_640

Ljubljana je prejela nagrado “Best of cities”, Gozo na Malti pa za najboljšo skupnost in kulturo. Portugalska je zmagala v kategoriji “Best in Europe”. 

portugal-3029665_640

Ostale nagrade

 

Južnoameriška država Gvajana je prejela nagrado za eko turizem. Za najboljšo destinacijo v Afriki pa otok Chumbe v Tanzaniji – eko zasebni otok, obkrožen z zaščitenimi koralnimi grebeni, ki ima omejen obisk turistov.

Foto: chumbeisland.com
Foto: chumbeisland.com

Nagrajen je bil tudi nacionalni park Bardia v Nepalu, zaščiteno območje, kjer domujejo sloni, nosorogi in bengalski tigri. Nagrado je prejel tudi ekvadorski nacionalni park Galapagos.

Vir: sustainabletop100.org

(Visited 10 times, 1 visits today)